Dunaújváros

2022.09.24. 08:33

Dabason sem lesz könnyű dolguk a DFC csatárainak

Vasárnap rendezik a labdarúgó NB III. közép csoportjának kilencedik fordulóját. A Dunaújváros FC csapata egy hét pihenő után a METON-FC Dabas SE otthonában lép pályára. A találkozó 16 órakor kezdődik a Wellis Sportparkban.

Gróf András

Csiki Norberték ellenfele eddig alaposan megszervezte a védekezését

Fotó: Laczkó Izabella

A Magyar Kupa harmadik fordulója miatt az elmúlt héten bajnoki szünet volt az NB III.-ban. Így az újvárosiak számára volt idő a legutóbbi hazai, gól nélküli döntetlenre végződött meccset kielemezni, illetve felkészülni a METON-FC Dabas SE elleni találkozóra. 
A Hódmezővásárhely ellen az addig jól működő támadójáték „csikorgott”, hiszen nagyon kevés lehetőség adódott a góllövésre. Ezúttal sem lesz egyszerű dolguk a csatároknak, mert a házigazda dabasiak eddig alaposan megszervezték a védekezésüket. Nyolc mérkőzésen csupán hét gólt kaptak. Igaz, a góllövésben nem jeleskednek, mert csak tíz alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóját. Jelenleg tizenkét ponttal a bajnoki tabella tizenegyedik helyén állnak. A mérlegük három győzelem, három döntetlen és két vereség. A legutóbb bajnokin a Ferencvárosi TC II ellen kaptak ki idegenben 1–0-ra. Legeredményesebb támadójuk Kiss Krisztián, aki négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Figyelemre méltó tény az is, hogy a múlt heti kupameccsen csak 1–0-ra kaptak ki az NB I.-es DVSC ellen. 
A forduló további párosítása a következő: Kecskeméti TE II–Majosi SE, Makó FC–Paksi FC II, ESMTK–MTK Budapest II, Szekszárdi UFC–Ferencvárosi TC II, Hódmezővásárhelyi FC–Budapest Honvéd-MFA II, Iváncsa KSE– PTE-PEAC, Bánk-Dalnoki LA– Monor, Szolnoki MÁV FC–Újpest FC II. 
Ezen a játéknapon rendezték volna a Balassagyarmati VSE–Ceglédi VSE találkozót, de a balassagyarmatiak a héten bejelentették, hogy visszalépnek a 2022/2023. évi bajnoki küzdelmektől. A labdarúgás szabályzata szerint a versenybizottság kizárja azt a csapatot, amelyik visszalép, vagy három alkalommal nem áll ki mérkőzésre. A kizárt csapat addig lejátszott eredményeit (pontok és gólkülönbség) a bajnokságban részt vevő valamennyi sportszervezetnél törölni kell, és a kizárt csapatot az osztály utolsó helyére kell helyezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában