A Dunaferr-Art Alapítvány gyűjteményéből válogatva

2022.09.25. 09:00

Szabadtéri Szoborparti egy héten át a Rómeó és Júliánál

Színes megnyitó eseménnyel, rendhagyó pop-up kiállítással várja a közönséget 2022. szeptember 26.-ától szeptember 30.-áig a felső Duna-parti Szoborpark, a Rómeó és Júlia szobornál (Dunaújváros, Panoráma utca).

Szabó Szabolcs

A Szabadtéri Szoborparti igazán különleges élményeket tartogat a Duna-parti séták és a művészetek kedvelőinek: a Dunaferr-Art Alapítvány gyűjteményéből válogatott szabadtéri kisplasztikai tárlat megnyitóeseményén a hagyományos szakmai megnyitót követően egy izgalmas multimédiás előadással is készülnek a Rómeó és Júlia szobornál.

Százados László művészettörténész szeptember 26-án, hétfőn este 18 órakor kezdődő megnyitó beszéde után Baráth Bálint (moduláris szintetizátor) és Várnai Péter (vetítés) multimédiás bemutatója zárja a programot: a Miként képzeli el a mesterséges intelligencia a jövő szoborparkját? című produkció egy rendhagyó és izgalmas szabadtéri előadás, mely alkalmat ad arra, hogy a szoborparkunk műalkotásait -képi és hangélmények segítségével -egy merőben új virtuális világban fedezhessük fel újra, vagy éppen szemtanúi lehessünk a művek különös átalakulásának. A szoftver segítségével megalkotott víziók képi „nyersanyagát” ugyan a Duna-parti szoborkincsünk adja, de vajon mi lesz az eredménye annak a kreatív alkotómunkának, mely immár nem a művész, hanem a mesterséges intelligencia műve? A rendezvényről Zsinka Gabriella, a Kortárs Művészeti Intézet művészeti vezetője tájékoztatta lapunkat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában