Erdélyi túrára készülnek az Acélbikák

2022.10.02. 21:17

Nagyot küzdve - vereség

A Dunaújvárosi Acélbikák a Ferencváros-Telekomot fogadta a jégkorong Erste Ligában. Egészen az 55. percig tartotta magát a DAB (1-1) a jóval esélyesebb magyar bajnoki cím védő ellen, de a hajrában a zöld-fehérek bebiztosították győzelmüket.
A 4. percben a vendégek szereztek vezetést, majd a 26. percben Niskanen egyenlített. A sportszerű mérkőzés – összesen tizennégy perc kiállítást osztottak ki a játékvezetők -, két harmadon keresztül egyenlő erők küzdelmét hozta.  Ezt nemcsak az eredmény (1-1) bizonyítja, hanem az is, hogy mindkét csapat egyaránt hússzor lőtt kapura. A befejező játékrész azonban ferencvárosi fölényt hozott, és ez megmutatkozott az eredményen is, az FTC két góllal nyert (2-4).
A DAB a jövő héten erdélyi túrára indul az Erste Ligában.
Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros-Telekom 2-4
(0-1, 1-0, 1-3)
Dunaújváros, 300 néző.
DAB: Kovács D. – Nejc, Lammi, Embrich, Ödman, Somogyi – Léránt, Varga, Niskanen 1 (1), Szalma (1), Valtola – Tolstushko, Vas, Dézsi, Pinczés, Szabó Cs. – Erdély B., Marosi, Horváth Á. 1, Stan, Strenk O. Vezetőedző: Niko Eronen.
FTC: Nagy K. – Nilsson (3), Sarcia, Betteridge 2, Low (2), Kaijser – Boros, Sorokin, Kestila, Kulmala, Nagy G. 2 – Karmeniemi, Seregély, Kozma, Kreisz (2), Tóth A. – Komáromy, Kucsma, Bán, Galántai, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában