Hiteltelenül

2022.12.07. 07:25

Gyurcsányék kormányellenes megmozdulásokra használják a fiatalokat és szüleiket

Míg korábban a baloldal azt mondta, törvénytelen és erkölcstelen a diá­kok és a tanárok politikai véleménynyilvánítása, addig ma már éppen a baloldali pártok és a hozzájuk köthető szervezetek bujtják fel a szülőket, a tanárokat és a diákokat.

Diákok az élőláncos tiltakozásukon a Margit hídon 2022. október 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Volt idő, amikor a baloldalt még roppantul zavarta, hogy gyerekeket visznek tüntetni a tanárok – ezt bizonyítja az a 2005-ös parlamenti jegyzőkönyv, amelyet a Mandiner vett észre. Kőrösi Koppány fejlesztéspolitikai szakértő a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyar Bálint hogyan fogalmazott 17 évvel ezelőtt.

„A Magyar Köztársaság közoktatási törvénye alapján a diákokat vagy szülőket arra nemcsak kényszeríteni, hanem késztetni, hogy politikai véleményüket, hovatartozásukat megvallják, törvénytelen. De nemcsak törvénytelen, hanem erkölcstelen is!” – mondta 2005-ben a volt oktatási miniszter. Mindez annak tükrében is érdekes, hogy a baloldal a tanártüntetésekre rátelepedve a pedagógusok bérigényéért folytatott demonstrációt folyamatosan kormányellenes megmozdulásokká változtatja. A Gyurcsány Ferenchez húzó Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a tanárokat és a diákokat egyaránt arra buzdítja, hogy álljanak bele a szakmaiból politikaivá vált tüntetéssorozatba, miközben éppen a baloldali politikusok akadályozzák Brüsszelben, hogy a tanárok megkaphassák a béremelést.

A baloldal április 3-án mély letargiába süllyedt, mert a szokásos választások utáni tüntetések elmaradtak – mutatott rá a Magyar Nemzet megkeresésére a Nézőpont Intézet elemzője. Rotyis Bálint kifejtette: durván fél évet kellett várni arra, hogy a baloldal a pedagógusok elégedetlenségére rátelepedve az aktivistáit ki tudja vinni az utcára.

Az elemző szerint a baloldal felismerte, hogy elvesztette hitelét a felnőtt lakosság körében, hisz ez a társadalmi réteg még nem felejtette el a 2010 előtti kormányzás bűneit, az őszödi beszédet és a 2006-os rendőrterrort sem. Így most olyan fiatalok előtt kívánnak tetszelegni, akik koruknál fogva nem emlékezhetnek a baloldal korábbi vétkeire. Rotyis Bálint ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a dollárbaloldal próbálkozása tartósan aligha lehet sikeres, hiszen saját kétszínűségüket továbbra sem tudták levetkőzni.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában