Torna

2023.02.01. 16:58

Kovács Zsófia: “Minden rendben!”

Túl van egészségügyi problémáin, és teljes erőbedobással készül az idei vesenyszezonra a DKSE háromszoros Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia, aki a korábbi sérülésével kapcsolatos kérdésre is válaszolt:

duol.hu

Fotó: Freschli József/MATSZ

“Szerencsére minden rendben van velem, de ezt le is kopogom gyorsan. A tavalyi évben jelentkezett nehézségeimet magam mögött tudhatom, a hasam is teljesen meggyógyult, így egész felkészülést tudok végezni. Az alapozó időszakon túl vagyunk, jelenleg félgyakorlati szinten vagyunk minden szeren.Egyelőre jól haladok a felkészüléssel.” 

Kovács a tavalyi esztendőben a 2022-es Európa-bajnokságon győzött ugráson, kilencedik lett összetettben és nyolcadik a talajfináléban, a csapattal pedig (Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Bácskay Csenge, Székely Zója) a hetedik helyen végzett: 

“Nem vagyok magammal teljesen elégedett, mert azt érzem, azon a nyári Európa-bajnokságon több érmet is szerezhettem volna, de nem lehetek telhetetlen ezzel kapcsolatban. Ezzel együtt is azt mondhatom, hogy van bennem némi hiányérzet, így utólag." 

A kétszeres olimpikonnak lesz lehetősége a javításra, hiszen áprilisban Törökországban rendezik meg a kontinensviadalt.

“Ami a versenyeket illeti márciusban lesz az első itthoni viadal. Az első nagy nemzetközi megmérettetés április közepén az Európa-bajnokság, amit nagyon várok, és remélem, hogy több érmet, illetve először döntős helyet tudok majd szerezni, mert úgy vélem: bennem van a jó szereplés. Ez az első félév fő versenye mind csapat, mind pedig egyéni szempontból. Az mindenképpen kedvezőbb, hogy a vb-t majd ősszel rendezik meg, nem annyira erőltetett, mint a tavalyi esztendő. Azt gondolom, ez mindenképpen előnyös számunkra."

A válogatottal kapcsolatban Kovács elmondta: túl vannak már egy tatai egyhetes összetartáson, de főként a klubjuknál készülnek a versenyzők. Legközelebb február 20-tól kerül sor újabb edzőtáborra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában