Vízilabda

2023.02.03. 23:45

Vízilabdás nagyüzem, mindenki medencében

Gallai Péter

Szabó Nikolették számára nem lehet gond a győzelem

Fotó: Laczkó Izabella

A női első osztályú bajnokságban a tabellát a Ferencvárossal holtversenyben vezető DFVE ma 11 órakor a III. Kerületet fogadja. A kilenc meccsből kilenc győzelemmel álló újvárosiaknak a tizedik behúzása sem okozhat gondot a jövő szerdai, Fradi elleni hazai csúcsrangadó előtt. 

A felek szezonbeli első, októberi találkozóján Mihók Attila gárdája 10-5-re nyert idegenben, akkor az első negyedben még tudta tartani magát a fővárosi gárda, 3–3 volt az állás, aztán érvényesült a DFVE erőfölénye. A hetedik helyen álló III. Kerület eddig csak a két sereghajtó ellen tudott győzni, illetve a mögötte álló Tatabányával szemben ért el döntetlent. Valószínűleg ezt a találkozót is arra használja fel Mihók Attila, főleg, ha úgy alakul az eredmény, hogy a fiatalok és kevesebb lehetőséghez jutók többet legyenek a vízben. 

A forduló további párosítása: Ferencváros–Szeged, ­BVSC– Szentes, Tatabánya–Eger, ­UVSE–Győr. 
Az állás: 1. DFVE 27 pont/9 mérkőzés, 2. Ferencváros 27 pont/9 mérkőzés, 3. UVSE 24 pont/10, 4. Eger 21 pont/10, 5. BVSC 18 pont/10, 6. Szentes 12 pont/10, 7. III. Ker. TVE 7 pont/10, 8. Tatabánya 4 pont/10, 9. Szeged 3 pont/10, 10. Győr 3 pont/10. 
A felnőttek mellett az utánpótlás is medencébe ugrik, az ifjúsági, a serdülő-, valamint a gyerekcsapat a Ferencváros vendége lesz vasárnap. 

Megkezdik idei esztendei szereplésüket a felnőtt férfiak is, akik az ob II.-es pontvadászatban érdekeltek. A nyugati csoport alapszakaszának ötödik fordulójának pécsi csoportkörében a ­DFVE Duna-Via gárdája az első pontja megszerzése reményében játszik. Erre a hibátlanul listavezető PTE-PEAC ellen nem sok esély ígérkezik, azonban az előttük álló Sopronnal szemben talán sikerülhet a bravúr. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában