Helyi közélet

2022.05.15. 14:05

Seregélyesi falunap bográcspárbajjal, fogathajtóversennyel és Szandi-koncerttel

A seregélyesi falunap forgataga, mi szem-szájnak ingere, mindent (is) kínált a népeknek szombaton, a vásártéren! Az önkormányzat igazán kitett magáért. Volt itt bográcspárbaj, vidámpark, fogathajtóverseny és számos koncert.

V. Varga József

„Össztánc” a Sárosdi Kempo Sportegyesület bemutatóján

Forrás: V. Varga József

A legfrissebbeknek a főzőverseny csapatai, valamint a fogathajtóverseny résztvevői bizonyultak. A bográcspárbaj Faragó András Topival, Domokos Lacival, R. Kárpáti Péterrel és a Rippel fivérekkel zajlott, a nap házigazdája R. Kárpáti Péter színművész volt. Az önkéntes tűzoltók bemutatóját gyermek ügyességi játékok, kézműves foglalkozások követték, és megnyílt az egészségügyi sarok is. A vidámpark legnépszerűbb eszközei között a lánchintát és a dodzsemet is felfedezhettük. Volt itt minden, mint a búcsúban! A délelőtt folyamán kezdetét vette a megyei kettesfogathajtó-bajnokság pontszerző akadályhajtása, látványos harcművészeti bemutatót tartott a Sárosdi Kempo Sportegyesület. Domokos Laci székely dumaszínházzal köszönt be, a gasztrozsűrizést a Rippel fivérek vezényelték, s később talkshowt és manézs-varázst is prezentáltak. Jó ebédhez szólt a nóta Lakatos Dórival, majd Dézsenyi Zsófi kevert pörgős slágermixet. A színpadi programok sorát a Forquality Hiphop tánccsoport erősítette, Kohautek Csaba retró dalokkal szolgált, az operettgálán Faragó Topinak és barátainak tapsolhatott a nagyérdemű. Fellépett a Dreams zenekar és a Seregélyesi Linedance tánccsoport.

A fogathajtó viadal díjátadó ceremóniája magáért beszélt: az abszolút verseny aranyérmét a marcali Magyar Zoltán gyűjtötte be, de a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára Fejér megyei hajtók léphettek fel, nevezetesen Semjén Attila (Mezőszilasi LSE) és Domján Eszter (Vihar LE, Sárkeresztúr). Az esti koncerten Szandi fokozta a hangulatot, majd tűzijáték és vízijáték szikrázott, bűvölt. A falunapi bálon Nagy Richárd és Hencz Bálint húzta a talpalávalót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában