Kegyetlenség

2022.05.27. 12:14

Folytatódott a húsklopfolóval idős apjára támadó férfi tárgyalása

Tanúk meghallgatásával folytatódott az a tárgyalássorozat, amelynek keretében különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberülés bűntettének kísérletével vádolnak egy férfit.

Baráth Eszter

Forrás: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

A vádirat szerint a vádlott és édesapja – aki az ügy sértettje – hosszú évek óta éltek egy háztartásban, kapcsolatuk kezdettől fogva problémás volt, és mindketten italozó életmódot folytattak. 2021. júniusában a vádlott ittas állapotban érkezett haza, közte és édesapja között szóváltás alakult ki, melynek során a sértett egy húsklopfolót vett elő és a fia felé ütött, de nem találta el és leejtette. A vádlott felvette a klopfolót és édesapja fejére és
karjára sújtott vele, majd a magatehetetlen, földön fekvő sértettet magára hagyta. A férfi csak másnap kora délután tért vissza a lakásba, és miután látta, hogy apja még mindig a földön fekszik, értesítette a mentőszolgálatot. A sértett sérülései súlyos egészségkárosodást, életveszélyes állapotot eredményeztek, amelyet az időben érkező orvosi segítség hárított el.

Forrás: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

A mai nap során több tanút is meghallgatott a bíróság, köztük azt a mentőápolót és mentőgépkocsi vezetőt, akik a sértett ellátására érkeztek a helyszínre. Mindketten elmondták, hogy a sértett teste ér környezete alvadt vérrel, ürülékkel és vizelettel szennyezett volt, egyértelműen látszott, hogy nem friss sérülésekről van szó. A mentőápoló elmondása szerint a vádlott a helyszínen először azt mondta, apja magát vágta meg, majd az ellátás során már arra is hivatkozott, hogy a koronavírus elleni védőoltás miatt rossz a sértett állapota. A tanúk között volt a család egyik szomszédja, aki elmondta, mindennapos volt a veszekedés apa és fia között.

A tárgyalássorozatot júliusban folytatják, amikor igazságügyi orvosszakértőt is meghallgatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!