Jung-emléktorna és Dárdai focigála

2022.06.26. 14:41

Dárdai,Juhász, Nikolics - Igazi klasszisok is feltűntek Szabadbattyánban

A focigála három felvonásban zajlott a szabadbattyáni sportpályán. A déli óráktól az utánpótlás torna mérkőzései sorjáztak, késő délután a Dárdai-team gálázott, este koncertek fokozták a hangulatot.

V. Varga József

Juhász Roland számos mezt írt alá a mérkőzést követően

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat, a helyi vállalkozók, a Jung család és a sportbarátok egy felejthetetlen sportgálára szövetkeztek szombaton. A megnyitón köszöntőt mondott Szabó Ildikó polgármester, Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője és az ötletgazda Tóth László, alias Olasz. Utóbbi kiemelte: ez a nap a battyáni foci ünnepe.

A Jung József-emléktornát hetedik alkalommal rendezték meg U9-es és U11-es korosztályú csapatok részvételével. A futballtornával a helyi kötődésű, országosan elismert egykori trénerre emlékeztek.

Németh Tibortól, a torna lebonyolítójától megtudtuk, hogy kétszer négyes csoportot alakítottak ki. Az A csoportban a Mol Fehérvár FC, a Soponya FC, a Kisláng és a Jenő KSK, míg a B-ben a Videoton BKSE, a Mol Fehérvár FC (lányok), a Szabadbattyán KSE és az Enying gárdája vitézkedett. A csoportkörök győztesei és második helyezettjei azután keresztben játszottak az elődöntőben. A bronzmeccsen a Videoton BKSE 3–2-re győzött a Mol Fehérvár FC lánycsapata ellenében, a döntőben pedig a Mol Fehérvár FC U9-es különítménye 3–1-re bizonyult jobbnak a Soponya FC-nél. A legjobb játékos Újvári Benett (Mol Fehérvár FC), a legjobb kapus Horváth Máté (Jenő KSK) lett, a gólkirályi címet 11 góllal Nagy Gábor Valentin (Videoton BKSE) gyűjtötte be.

A Dárdai Hertha BSC Team harmadik alkalommal látogatott el a településre, soraikban a többiek között olyan játékosokkal, mint Egressy Gábor, Czvitkovics Péter, Fehér Csaba, Juhász Roland, Lisztes Krisztián, Lőw Zsolt, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Torghelle Sándor, Szélesi Zoltán és Vincze Ottó. Amint megtudtuk: Olasz régi barátja, a csőszi származású Bakalár László révén került kapcsolatba pár éve Dárdai Pállal.

A kétszer 45 perc élénk játék mellett, a fair play alapelveinek szellemében zajlott, végül a Dárdai-team 9–3-ra győzött a Horváth Gábort is felvonultató Szabadbattyán Old Star gárdája ellen.

– Szívesen jövünk Szabadbattyánba, vendégszerető a falu. Úgy érzem, társaimmal együtt példát mutathatunk kicsinek és nagynak egyaránt, hiszen a labdarúgás szent a számunkra! – nyilatkozta lapunknak Dárdai Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában