Július 22-24. között

2022.07.05. 15:36

Két hét múlva dübörög a rally Fehérváron!

Július 22-24. között a szezon egyetlen murvás futamával, a Székesfehérvár-Veszprém Rallyval folytatódik a Mercarius Rally1 Bajnokság.

Németh Krisztián

Forrás: FMH-Archív / NN

A szombati programban a Nagylőtér és Várpalota szerepel kétszer, majd Székesfehérvár belvárosában a szuperspeciállal zárul a nap. Másnapra szintén három klasszikus pálya, Hegyesd, Kislőd és a Kislőtér került be a versenybe. Ekkor már a Rally2 is csatlakozik. Szombaton négy, míg vasárnap hat murvás szakasz vár a mezőnyre, ami öt különböző gyorsasági szakaszt jelent. Az idei év leghosszabb versenye is egyben, ezért 1,5-szeres szorzóval számolhatnak a bajnoki pontok tekintetében a nevezők (a Rally 2-ben 1,2-szeres szorzóval) . Lesz olyan szakasz is, amely abszolút újdonság, és komoly koncentrációt igényel majd, mivel 19 kilométeres lesz!

Jó hír, hogy a komplett magyar élmezőny mellett, rajthoz áll a WRC2-es világbajnok Mads Ostberg is, először a Veszprém rali történetében.

Mindkét napon a a Veszprém Aréna parkolójában lesz a szervízpark. Itt lesz a vasárnapi céldobogó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában