Frissen Fejérből

2022.08.12. 09:34

Horváth Tamás is fellép Martonvásár Főterén

Ahogy már a martoniak és a környékbeliek megszokhatták, a MartonKult munkája révén finom sajtokat, ínycsiklandó savanyúságokat vagy éppen házi sonkát, zöldséget szerezhetnek be a vidék lakói, de a Piac+Program keretében kulturális csemegét is kínálnak a szervezők.

Kecskés Zoltán

Horváth Tamás táncoltatja majd meg a martoniakat

Forrás: Bagotai Zsanett / feol.hu

Nem lesz ez másképp e hétvége szombatján, augusztus 13-án sem, amikor is színes események egész sora várja az érdeklődőket – számolt be portálunknak Bocsi Andrea, a MartonKult kulturális igazgatója.

– A januári nyitás óta minden szombaton, egyre bővítve a kínálatot igyekszünk benépesíteni a Piac teret. A helyi termelői piac megnyitásával lehetőséget szerettünk volna teremteni arra, hogy a térségből érkező kistermelők, gazdálkodók mezőgazdasági és élelmiszeripari áruikkal egymásra találjanak településünk friss élelmiszerre vágyó vevőivel. Az óhaj pedig valóra vált, sőt túl is szárnyaltuk azt – kezdte beszélgetésünket, majd hozzátette – A termelői piac és a kézműves vásár mellett most a gyerekek egyik nagy kedvence, habparti lesz önkéntes tűzoltóinkkal. Este pedig a Party PIKNIK színpadára Horváth Tamás érkezik fél nyolctól, a koncertet DJ Kozi bulija követi éjfélig.

A gyerekek nagy kedvence, a habparty

Beszélgetésünk végén – kedvcsináló gyanánt – az őszi programfüzetből is szemezgetett. A Trilla fesztivál (szeptember 2.-4.) előrendezvényeként kiállítás készül Kása Béla fotóiból, amely már augusztus 20-tól megtekinthető a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A Trillára, azaz a népdal ünnepére változatos programokkal várnak mindenkit, aki élvezi a népzenét, szeret táncolni, játszani, játszva tanulni, vagy idilli környezetben akarja hallgatni a magyar nép- és világzene neves előadóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában