A rendőrség válaszol

2023.02.02. 07:00

Betörők jelölik a fehérvári ingatlanokat?

Mosolygó arcok, körök és egyéb jelek az ingatlanok falain, kapuin, ajtókon, postaládán. Mire számíthatunk, ha a mi ingatlanunkon találunk hasonlót.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Forrás: Pixabay.com

Az elmúlt napokban az egyik fehérvári közösségi oldalon röppent fel a hír, miszerint Székesfehérváron a Vezér utcában, firkát talált ingatlana kapujára rajzolva annak tulajdonosa. Az illetőnek szöget ütött a fejében, hogy talán nem egyszerű garázdaságról van szó. Mi van akkor, ha a kapura festett jel valójában arra szolgál, hogy segítse egy lehetséges betörésnél az elkövetőket, hova érdemes bemenni?

A bejegyzéshez mások is csatlakoztak. Volt, aki határozottan állította, vele pontosan ez történt. 

Ennek lehetőségéről és arról, hogy történtek-e hasonló esetek a városban, levélben kérdeztük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. 

Megkeresésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Székesfehérváron történt esetekről a rendőrségre bejelentés vagy feljelentés sem az elmúlt napokban, sem az elmúlt években nem érkezett a rendőrkapitányságra.

Ez jó hír, de ettől még legyünk óvatosak és tegyünk meg mindent a saját, szeretteink és otthonunk biztonsága érdekében.

 Az áldozattá válás elkerülése érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja az ingatlantulajdonosoknak:

– Csukja be a nyílászárókat, zárja be az ajtókat, ha elhagyja lakóingatlanát!

– Gondoskodjon a nyílászárók megfelelő állapotáról, mechanikai védelméről! Célszerű kamerarendszerrel, távfelügyeletre bekötött riasztóval ellátni az ingatlant, de már egy álkamera is elriaszthatja a betolakodókat.

 – A kertkaput és a bejárati ajtót akkor is zárja be, ha otthon tartózkodik, és éjszakára se hagyja nyitva a földszinti nyílászárókat!

 – Gyérítse a dús növényzettel eltakart ingatlanbejárókat, hogy azok ne nyújthassanak fedezéket a besurranóknak!

 – Fontos, hogy figyeljenek egymásra a szomszédok, és ha gyanús személyeket, járműveket észlelnek a környéken, azt jegyezzék meg, arról értesítsék egymást, indokolt esetben hívjanak rendőrt!

– Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, ne nyúljon semmihez, hívja a fent megjelölt telefonszámok egyikét, vagy forduljon bizalommal az utcán szolgálatot teljesítő rendőrhöz.

Bűncselekmény, vagy annak gyanúja esetén bejelentést tehetnek személyesen a rendőrségen, elektronikus úton a [email protected] e-mail címen, vagy telefonon a díjmentesen hívható 112-es segélyhívó számon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!