Frissen Fejérből

2023.03.20. 19:30

Nem április 1-jei tréfa: Székesfehérváron mérik az IQ-szintet

A magyarok legintelligensebb 2 százalékát tömöríti a Mensa HungarIQa Egyesület, amely jubileumi, harmincadik születésnapját ünnepli idén.

Szanyi-Nagy Judit

Logikai játékok, ördöglakatok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt lesznek a KÖFÉM-ben

Forrás: Monstera / pexels

Az 1993. március 20-án alapított egyesület egy nemzetközi szervezet, a több mint 140 ezer tagot tömörítő, 1946-ban Angliában létrehozott Mensa magyarországi megfelelője. Célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, akik egy intelligenciateszten elért bizonyos intelligenciaszint alapján kerülhetnek a tagok közé.

A kerek évfordulót egy országos rendezvénysorozattal ünnepli az egyesület, első állomásként április 1-jén, Székesfehérváron. Az IQ-nap keretében a KÖFÉM Művelődési Házban ingyenesen városjáró kvíz tölthető ki, valamint az érdeklődők 14 és 19 óra között gondolkodtató feladványokat és logikai játékokat oldhatnak meg, 16 órától pedig egy szórakoztatóan tudományos előadást hallgathatnak meg az intelligenciáról és a Mensáról. Ez utóbbi esetében a szervezők kérik, részvételi szándékukat Facebookon jelezzék!

S ha már Mensa HungarIQa, természetesen az IQ-teszt sem maradhat el – ez azonban feltételekhez kötött: a teszt kitöltésének kötelező része az előadás, valamint a teszt díja 6000 forint, előzetes jelentkezés mellett.

Információk: mensa.hu/iq-nap-szekesfehervar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában