Frissen Fejérből

2023.03.20. 20:00

Szándékos gyújtogatás történt a fehérvári Hosszúsétatéren? (frissítve)

Március 20-án, hétfőn valamivel hajnali fél 1 után osztotta meg videóját egy környéken élő lakos arról, hogy a távolban füst áradt.

Déri Brenda

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Az eset után érdeklődve megkerestük a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik arról tájékoztattak minket, hogy március 20-án, éjfél után néhány perccel valóban érkezett hozzájuk bejelentés, miszerint ég egy kuka a Hosszúsétatéren, ami ráadásul közel volt a fákhoz és az ott parkoló személygépjárművekhez is. A helyszínre kiérkezve a tűzoltók azonnal megkezdték az egy köbméteres égő szemétkonténer oltását és szerencsére hamar sikerrel is jártak. A tűz nem terjedt át a környezetére, így egyéb károk sem keletkeztek, ám azt nem tudni, mitől gyulladhatott ki. 

A videót megosztó lakos szerint szándékos gyújtogatás történhetett, állítja, nemrég másik két szelektív hulladéktároló is kigyulladt a városban.

Frissítés:

Mint a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk március 18-án délután Székesfehérváron, a Torony sorra riasztották a tűzoltókat, ahol két szelektív hulladékgyűjtő égett. A lángokat a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral rövid idő alatt elfojtották. A katasztrófavédelem hozzátette, hogy a közterületen lévő szemeteskukákba cigarettacsikket csak akkor dobjon bárki, ha az már nem parázslik. A szelektív konténerekbe pedig csak az előírt hulladékot gyűjtsék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában