Feol podcast

2023.06.02. 15:00

Feol podcast: vendégünk Szarvas József főorvos, akivel bravúros műtétjeiről és a Viktória Pódium „keddcsináló kultúrmixéről” beszélgettünk

Országos visszhangot váltott ki, amikor Szarvas József traumatológus főorvos egy fiatalember balesetben elveszített lábát sikeresen visszavarrta.

Csathó Barna

Szarvas József

Fotó: FMH-archív

Aztán, jó pár évvel később, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főorvosa árokparton, gégemetszéssel mentette meg egy darázscsípés miatt eszméletét vesztő férfi életét. Hogyan születik meg ilyen kiélezett helyzetekben az orvos döntése? Milyen szempontokat mérlegel? Mennyire fontos a balesetet szenvedett ember hite a gyógyulásban? Milyen hátteret jelent a hit az orvos számára?

A drámai, jelképes, de nagyon is konkrét eseményekről faggatta Csathó Barna Szarvas Józsefet, majd a Viktória Pódiumról beszélgettek. Mi a célja, tematikája a márciusban indított „keddcsináló kultúrmixnek”? Mi lesz a június 6-ai művészeti, közéleti esemény programja a székesfehérvári Viktória Rehabilitációs Központban? Erről is tájékoztatást kértünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában