A nyugalom szigete

2023.06.07. 15:45

Újabb zöld csoda Fehérvár szívében (Videóval!)

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme. Így foglalhatnánk össze dióhéjban azt a különleges helyszínt, amelyet szerda délelőtt adtak át ünnepélyes keretek között a Csónakázó-tó szigetének északi oldalán.

Kecskés Zoltán

Csodálatos kis oázist adtak át a Csónakázó-tó szigetén.

Fotó: Nagy Norbert

Dobpergés és fuvolaszó járta be Fehérvár egyik emblematikus helyét és ki tudja, talán még a város túlsó oldalán is hallották az Alba Dojo dobosainak, valamint Chikara Sugano fuvolaművész különleges zenei játékát. Már ekkor érezni lehetett, hogy valami különlegesen klassz dolog történik. A nyüzsgő belvárosi élettől kellő távolságban elhelyezkedő japánkert immáron a nyugalom és a lelki feltöltődés ígéretével várja az érdeklődőket.

A szerdai ünnepélyes átadón elhangzott – ahol a város vezetői mellett Masato Otaka, Japán magyarországi nagykövete és Kitano Masayuki, a DENSO MHU Kft. elnöke is tiszteletét tette –, hogy a Japánhoz kötődő érték a negyed évszázada Székesfehérváron működő DENSO adománya, amely még tovább erősítheti a két ország gyümölcsöző kapcsolatát, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején, 1869-ben vette kezdetét. Cser-Palkovics András köszöntőjében hozzátette azt is, hogy ezzel egy igazi kulturális és kertépítészeti kinccsel, mondhatni, gyöngyszemmel gyarapodhatott a város.

És valóban! Kecskeméti Zoltán nemzetközi bonsai mester nevéhez köthető kertkialakítás valódi kuriózum, a különleges növényeivel, a torii kapuval és hívogató padjaival mindenkit egy csapásra Japánba teleportálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában