Nem húznak szét, de összecsapnak a város ökölvívói

2024.03.27. 16:20

Tömegbunyó a Jákyban (galéria)

A koronázóváros öt ökölvívó egyesületének 65 bunyósa húzott kesztyűt egy baráti öklözésre a Jáky József Technikum tornatermében.

Ferencz Balázs

Csattantak kemény pofonok is

Fotó: Fehér Gábor

Egyre népszerűbb sportág Székesfehérváron az ökölvívás. Nincs is más sport a koronázóvárosban, mely ennyi egyesülettel működne, összesen hét klubban húzhatnak kesztyűt a bunyó szerelmesei. Ezek közül öt egyesület gondolta úgy, hogy össznépi, közös sparringot tart a Jáky tornatermében. Nem húznak szét a fehérvári ökölvívó-egyesületek, a közös kesztyűzéssel is segítik egymás sportolóinak fejlődését.

A hölgyek is keresték a rést a fedezékeken
Fotó: Fehér Gábor

A Városi Bunyón a Fehérvár Küzdősport SE, az Alba Unit Fitness, a MÁV Előre, a Honvéd Szondi és a Törteli Team 65 bokszolója csapott össze, a legkisebb gyerkőcök, a korosztályos versenyzők, a magyar bajnokok, a profik, fiúk és lányok is osztották a pofonokat.

- Bár leginkább a kezdők részére találtam ki ezt az összejövetelt, a szakmában nagy névnek számító versenyzők is beszálltak a 10 menetes bunyóba - adta hírül az ötletgazda, a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője, Turós Arnold.

A legkisebbek csakis fejvédőben bokszolhattak
Fotó: Fehér Gábor

Csak néhány név, azok közül, akik részt vettek a közös tréningen: A Fehérvár Küzdősport SE színeiben a háromszoros magyar bajnok, Nagy Evelin, a szintén háromszoros Turós Levente, az egyszeres korosztályos bajnok Bajcsi Flóra, az ob-bronzérmes Nagy Zsófia, vagy a profik táborában is megfordult amatőr ob-bronzérmes Major Milán kesztyűzött. A Márton Balázs vezette MÁV Előréből baráti harcba szállt az ob-ezüstérmes Németh Tamás és a bronzérmes Balanitz Bátor. A fiatal kora ellenére több profi mérkőzést is megvívó Péntek Martin sem maradt tétlen az össznépi bunyón. 

A sportolók összecsapásait a MÖSZ hivatalos versenybírója, Horváth Balázs felügyelte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában