Mától korlátozás a MOL-kutaknál: naponta 50 liter benzint lehet tankolni

Hírek Pindroch Tamás
Péntek reggeltől új korlátozást vezetnek be a MOL-kutakon, amelynek jegyében napi 50 literben korlátozzák a tankolható üzemanyag mennyiségét –írja az Index. Üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet majd tölteni benzint vagy gázolajat.

A szabályozás részletei több MOL-kút Facebook-oldalán is megjelentek: a kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon, magyar rendszámú személyautóval naponta legfeljebb ötven litert lehet tankolni az üzemanyagokból hatósági áron. Nagynyomású kútoszlopoknál a magyar rendszámú, 3,5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak majd. Péntektől üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet majd tölteni benzint vagy gázolajat.

A Mandiner azt írta, a MOL lépését az indokolhatja, hogy nemrég kiderült: júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon. Ezekben a hónapokban az aratás miatt a mezőgazdaság is a szokásosnál többet fogyaszt, miközben az OMV schwechati üzemében történt baleset okán kevesebb üzemanyag érkezik Magyarországra, illetve a MOL százhalombattai finomítójában is tűz ütött ki másfél hete.

Borítókép: Teknős Miklós

Ezek is érdekelhetnek

További híreink