Fontos, hogy figyeljenek az igényeikre

2022.05.19. 20:07

Egyre több Debrecenben a külföldi üzletember

A hatéves Debrecen Business Expat Clubot azért hozták létre, hogy az ő munkájukat és életvitelüket segítse.

Forrás: Kiss Annamarie

Alapításának hatodik évfordulóját ünnepelte a Debrecen Business Expat Club csütörtökön késő délután, a Kölcsey Központban. Mára már tényként kezelendő, a városban élő külföldi üzletemberek munkáját és életvitelét segítő klub fontos és sikeres kezdeményezése volt az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központnak – hangzott el.

Köszöntőjében Barcsa Lajos alpolgármester felidézte, mi történt az előző években Debrecenben. Mint elmondta, hét évvel ezelőtt megalapították az EDC Debrecen Nonprofit Kft.-t, aminek köszönhetően a későbbiekben egyre több cég választotta a cívisvárost befektetése helyszíneként. Ebből kifolyólag egyre több üzletember jött a településre, majd kezdett el itt dolgozni.

Egyértelműen világossá vált, feladataink közé tartozik, hogy élhető várost nyújtsunk számukra, melynek egyik fontos részét képezi az oktatás

– hangsúlyozta Barcsa Lajos. Hozzátette, a pandémia időszakában is tevékenykedtek, felmérést készítettek, hogy átfogó képet kapjanak arról, milyen az élet Debrecenben, mit szükséges a jövőben fejleszteniük.

Az alpolgármester  megjegyezte, a helyiek számára nem új dolog, hogy külföldiekkel találkoznak a városban. Évtizedek óta élnek, tanulnak itt külföldiek, azonban a felső-, illetve a középvezetői réteg az elmúlt néhány évben lett egyre meghatározóbb a városban. – A határon túlról érkező vezetők más típusú szolgáltatásokat, fejlesztéseket igényelnek, mi pedig megpróbáljuk ezeket a kívánalmakat kielégíteni. Ez a folyamat a jövőben biztosan fel fog gyorsulni, ugyanis azok a nagyberuházások, amelyeket az elmúlt években bejelentettünk, most lépnek a megvalósítás talajára.

A gyárak beindításában pedig óriási segítségünkre lesznek a külföldiek, többek között ezért is fontos, hogy az igényiket szem előtt tartsuk

– mondta.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában