Kézilabda

2022.05.20. 20:22

Hiába a vereség, izgalmas mérkőzéssel búcsúztak a szezontól a bronzérmes lokisták

A Loki hatalmasat küzdött, többször is vezetett, de a zöld-fehérek a végén érvényesítették a papírformát.

Forrás: Molnár Péter

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata az NB I. utolsó, 26. fordulójában a Győri Audi ETO KC együttesét fogadta péntek este a Hódosban. A debreceniek számára csak a szép búcsú lehetett a tét, hiszen már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy Szilágyi Zoltánék a harmadik helyen zárnak. A zöld-fehérek nem vehették félvállról a meccset, mert pontegyenlőséggel álltak a meccs előtt az FTC-vel, akik a Váccal találkoztak ugyanekkor. Mind a Loki, mind a Győr győzelemmel hangolt a meccsre, a hajdúságiak a Vasas ellen nyertek 33–16-ra, míg a listavezető a DKKA gárdáját verte 34–18-ra.

A mérkőzés előtt megválasztották a DVSC-ben az Év játékosait. A felnőtteknél Vámos Petra, az ifiknél Panyi Krisztina Anna, a serdülőknél Ferenczi Lili, az U15-ösöknél Réti Bíborka bizonyult a legjobbnak. A díjakat a klub ügyvezetője, Ábrók Zsolt adta át. Emellett a visszavonulás mellett döntő Kovács Annát is elbúcsúztatta dr. Iglódi Endre, az MKSZ Emlék Albizottságának elnöke.

A meccsre már napokkal ezelőtt elkelt az összes belépő, így nem meglepő módon, igazán remek hangulatban kezdődött el a szezon utolsó bajnokija mindkét tábor hangos biztatásában. A találkozót a vendégek kezdték, Hansen góljával egyből magukhoz is ragadták a vezetést. A debreceniek első találatára a harmadik percig kellett várni, ekkor a búcsúzó Kovács Anna talált a kapuba. A 8. minutumban időt kért Szilágyi Zoltán 4–2-es vendég előnyél. A hazaiak játéka messze nem volt tökéletes, a pontatlanság és a kapkodás jellemezte a lányokat. A taktikai megbeszélés viszont eredményesnek bizonyult, ugyanis a 12. percben Vámos Míra góljával 5–4-re fordított a Loki. Az időkérést követően a hajdúságiak a támadásaikat kapus nélkül vezették, ez igazán eredményesen működött, a 16. minutumban már 8–6 volt az állás. A piros-fehérek két beállóval játszottak Tóvizi Petra és Bordás Réka személyében. Tíz perccel a szünet előtt továbbra is a debrecenieknél volt az előny 10–9-es arányban. A fordulatokban bővelkedő meccsen a 23. percben fordított a Győr 13–11-re. Ekkor ismét időt kért a cívisvárosiak mestere. A félidei szünetre végül 16–13-as vendég előnnyel mehettek a felek.

Forrás: Molnár Péter

Korán egalizált a DVSC

A második játékrészt ezúttal a Loki kezdte góllal, ebben a félidőben is Kovács Anna szerezte az első hazai találatot. A 37. percben Tóvizi révén 17–17-re egalizáltak a hazaiak. Negyedórával a vége előtt továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, 21–21 volt az állás. A debreceniek folytatták az első 30 percben alkalmazott taktikát, támadásoknál többször is kapus nélkül mentek előre. Nyolc minutummal a vége előtt kezdett fölénybe kerülni a Győr, ekkorra már háromgólosra növelték előnyüket. A hazai publikum az utolsó percekben végig felállva tapsolta meg a DVSC játékosait. Az utolsó minutumra továbbra is háromgólos volt a zöld-fehérek, akik végül 28–25-re nyerték meg az összecsapást és ezzel együtt az NB I.-es bajnoki címet is.

A mérkőzés után mindkét együttes és szurkolótábor részéről elkezdődött az ünneplés, majd átadták a Győrieknek az aranyérmeket, a DVSC játékosainak nyakába pedig bronzérem került. 

Forrás: Molnár Péter

Az éremátadásokat követően elbúcsúztatták a DVSC három távozóját: Kovács Annát, Csapó Kyrát és Fachinellot.

Arany Balázs

Női kézilabda NB I., 26. forduló

DVSC SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 25–28 (13–16)

Hódos Imre Rendezvénycsarnok, 2100 néző. Vezették: Horváth P.-Marton B.

DVSC: Csapó – Arany, Kovács 3 (1), Tóvizi 1, Hornyák, Vámos P. 3, Vámos M 7. Csere: Torda (kapus), Costa, Bordás 2, Planéta 2, Jezsikava 1, Petrus, Poczetnyik 1, Szabó 4, Fachinello 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Győr: Glauser – Faluvégi, Nze Minko 5, Rju 2, Pintea 4, Hansen 5(1), Schatzl 2. Csere: Solberg (kapus), Blohm 5, Oftedal, Kristiansen 2(1), Lukács 2, Fodor 1, Háfra, Kürti, Ogonovszky. Megbízott Edző: Kun Attila

Kiállítások: -, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában