Megyei kupadöntő

2022.05.25. 19:04

A Balmaz lett a kupakirály egy téthez méltó rangadón

Lajos Ferenc legénysége duplázott, a bajnokság után a megyei kupában is a legjobbnak bizonyult.

Forrás: Kiss Annamarie

A téthez méltó rangadót játszott a megyei kupadöntőben a Balmazújváros és a Monostorpályi szerda délután. A megyei bajnokság tabellájára rápillantva – az első játszott a másodikkal – elmondható, hogy a két legerősebb megyei gárda csapott össze egymással. Már a kezdés előtt érkeztek a drukkerek a meccsre, köztük szép számmal hölgyek, így bizonyítván, hogy nem csak a férfiakat érdekli a foci.

Egyikük, Nagy Fruzsina valódi futballista barátnő, hiszen a barátja, Illés Dávid a Monostorpályi játékosa. Bár a kupadöntőn a párja munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott ott lenni, ez kedvét nem szegte, és eljött szurkolni a kedvenceinek. – Majdnem teljes kerettel érkezett a csapat, jó a hangulat, bizakodók vagyunk. Sajnos sok szurkoló az elfoglaltságai miatt nem tudott velünk jönni, de így sem lesz magára hagyva a csapat, szép számban érkeztek drukkerek Monostorpályiból – mondta el a Naplónak Fruzsina, aki 2–1-es vendégsikert tippelt a kezdés előtt.

Az összeállításokat böngészve kiderült, az Újvárosban is akadt nagy hiányzó Urbin Péter személyében, a rutinos gólkirály hiánya fájhatott a hazaiaknak.

Forrás: Kiss Annamarie

A bevonuláskor taps és dudálás fogadta csapatokat a lelátóról, volt, aki egyből a bírót találta meg, de érezhetően vicces felhanggal. Nagy iramban kezdődött a találkozó, a játékosok a profikat megszégyenítő lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. Az 5. perc hozta az első nagy helyzet, Szabó Barna ugrott ki, de Bákonyi Norbert, a Monostor kapusa remekül együtt élt a játékkal. Két minutummal később a fehér mezes vendégek előtt is komoly esély nyílott, de Rostás Gábor lábáról leszedte Csorvási Tamás hálóőr a lasztit. Talán írni sem kellene, hogy minden szép megmozdulásnak taps és hangos bravó felkiáltás volt a jutalma. Egy ilyen mérkőzés egyik bája, hogy lehet hallani az edzők bekiabálásait, reakcióit. Elmondható, hogy a legtöbbször megvalósították az elképzeléseiket a labdarúgók, amikor pedig nem, nos akkor sem maradtak csendben a szakemberek.

Negyedóra elteltével csak Kerekes Bencén múlott, hogy nem vezetett a Balmaz, de a támadó ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. Bosszankodott is hazai publikum, majd felhangzott az Újváros! biztatás, amelyre érkezett a Hajrá, Monostor! a túloldalról. Mint megtudtuk, Hajdúsámsonból is érkezett erősítés a vendégekhez.

A játékrész felénél Kerekes szép szólót követően ezúttal pontosabban célzott, de Bákonyi kitenyerelte az életerős löketet. Látványosan jó és rossz megoldások követték egymást, ennek megfelelően hol felhördült, hol bosszankodott a drukkerhad. Bacsó Attila gyönyörű lövése lehelt életet a vendégtáborba. Az azt követő szöglet is príma volt, de a fejes fölé szállt. A 42.percben aztán megszerezte a vezetést a piros mezes Újváros, Miterkó Bence lőtte ki a hosszú sarkot. 1–0.

Akár meg is duplázhatta volna előnyét a Balmaz egy lesgyanús szituáció után, de kimaradt a ziccer. Egy érces hang be is kiabálta, hogy nagy a bíró feneke, valószínűleg a spori szerinte nem túl nagy végsebességére utalva. Szünetre egygólos újvárosi előnnyel vonultak csapatok.

Míg a felek szusszantak egyet, a drukkerek a büfében enyhítették szomjukat. Ahogy a beszélgetésekből ki lehetett venni, mindkét oldal bizakodott a végső győzelemben.

Fordulás után Bákonyi tartotta meccsben a vendégeket, akik beszorultak kapujuk elé, de átvészelték a nehéz pillanatokat. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre feszültebb a hangulat a pályán, a kispadon és a lelátón is. A Monostorpályi küzdött az egyenlítésért, a hazaiak pedig kontrákból próbálták meglőni a második találatukat. A szurkolásba mind több bosszankodó hang vegyült, de ezen nem lehetett csodálkozni, hiszen nagy volt a tét. A 67. percben aztán a piros mezesek törekvéseit koronázta siker, Bajusz Milán lőtte ki a hosszút. 2–0.

A vendégoldalról egyből érkezett a jó tanács: ne lógassák az orrukat a játékosok, hiszen még sok idő volt hátra. A 86. perc hozta el a javaslat igazságát, hiszen Varga Balázs lódult meg a bal szélen, és meg sem állt a kapuig. Ám a maradék időben az eredmény már nem változott, a Balmazújváros 2–1-re győzött, és a bajnokság után a megyei kupát is elhódította.

A bronzmérkőzésen a Létavértes hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Sárrétudvarit, és ezzel a két finalista mellett a Léta is kijutott a Magyar Kupa országos táblájára.

MSZ

A tények

Megyei Kupa, döntő

BALMAZÚJVÁROSI FC–MONOSTORPÁLYI SE 2–1 (1–0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Tatár (Puskás, Muszka)

Balmazújváros: Csorvási - Kovács, Bokros, Galla (Nagy Z., 19.), Sándor – Szabó B. (Sallai, 61.), Molnár (Bajusz, 56.), Tóth, Kerekes (Prokisch, 83.) – Rőth, Miterkó (Silling, 76.). Edző: Lajos Ferenc

Monostorpályi: Bákonyi – Csirkés, Erdős (Nagy A., 46.), Nyilas (Gyöngy, 83.), Kónya (Bodnár, 83.) – Szilágyi – Bacsó, Gyügyei, Sólyom, Rostás (Varga, 67.) – Bojti. Edző: Bereczy Bence

Gól: 1–0 Miterkó (41.), 2–0 Bajusz (67.), 2–1 Varga (86.)

Mesterszemmel

Lajos Ferenc: A végére nagyon nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. A labdarúgás szabálya, ha kihagyod a helyzeteidet, megbüntet az ellenfél. Most is ez történt, de úgy érzem, összességében megérdemelten nyertünk.

Bereczky Bence: A több hiányzó ellenére jól, szervezetten játszottunk. Igyekeztünk kontrákból veszélyeztetni, ami időnkét össze is jött. Szünet előtt kaptunk egy gólt, utána már kijjebb kellett jönnünk, így hatalmas területek nyíltak mögöttünk. A Balmazújváros 2–0 után akár el is dönthette volna meccset, ám hajrában találtunk egy gólt, sőt akár egyenlíthettünk is volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában