Tragédia

2022.05.28. 07:00

Borzalmas halál: ötéves kisöccsük végignézte bátyjai fuldoklását

Egy 17 és egy 21 éves fiatal vesztette életét egy romániai bányatóban.

A tragédiát a partról végignézte a mindössze 5 éves öccsük, aki megpróbált volna segíteni testvéreinek, de azoknak még volt annyi erejük, hogy kiabáljanak neki, ne menjen bele a vízbe és hívjon segítséget - derül ki a Bors cikkéből.

Amikor a testvérpár bemerészkedett a vízbe, hamar rájöttek, hogy baj van és kiabálni kezdtek, mire a velük lévő 5 éves öccsük is utánuk akart menni, de szóltak neki, hogy ne menjen bele a vízbe és hívjon segítséget.

Amikor a legkisebb visszatért szüleivel a helyszínre, két bátyja már elmerült a vízben. A helyszínre riasztott hivatásos tűzoltók búvárjai rövid keresés után mindkét fiatal testét megtalálták a tó mélyén. 

A rohammentő-szolgálat szakemberei hosszan próbálták meg újraéleszteni a két fiatalt, de nem jártak sikerrel, így még a helyszínen halottnak nyilvánították őket.

A helybéliek elmondták, korábban is történt már itt hasonló eset, de ennek ellenére nem kerítették be a területet, sőt még megy figyelmeztető tábla sincsen kitéve, hogy a tóban fürdés életveszélyes és tilos.

Illusztráció: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!