A helyszínről jelentjük

2022.05.28. 12:27

Rengetegen kíváncsiak a Debrecen Drive-ra, a víztoronyig állt a sor két órával a nyitás után

Hivatalosan is megnyílt a grandiózus autós seregszemle szombat délelőtt.

Forrás: Kiss Annamarie

A pénteki adrenalindús előeste, a Night Drive után

szombaton délelőtt hivatalosan is megnyitott a 2022-es Debrecen Drive. Ahogy Miklósvölgyi Péter, a rendezvényt szervező Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitóbeszédében fogalmazott, a debreceniek három éve vártak erre a pillanatra.

Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott, a Debrecen Drive-hoz hasonló nagyszabású rendezvény tökéletesen alkalmas arra, hogy a résztvevők be tudják mutatni, milyen sokszínű a mobilitás. Mint mondta, a látogatók többféle rendszert, hajtásláncot, ember vagy gép által hajtott, elektromos vagy hagyományos üzemanyaggal működő járművekkel találkozhatnak.

A mai világban elsődleges kérdés, hogy fenntartható legyen a mobilitás. Egyúttal azt is meg kell ismertetnünk a nagyközönséggel, hogy milyen megoldások születhetnek a műszaki világban, hogy ez a fenntarthatóság biztosított legyen

– mondta Kossa György.

Forrás: Kiss Annamarie

Barcsa Lajos szerint Debrecen a 21. század egyik nyertese lehet azzal, hogy a elektromobilitás és a járműipar egyik központjává válik. Az alpolgármester szerint ehhez nem elég ipari parkokat fejleszteni, oktatási intézményeket létrehozni, hanem az is szükséges, hogy a társadalom megismerkedhessen ezekkel a lehetőségekkel.

Mint mondta, a Debrecen Drive jelentősége abban rejlik, hogy közelebb hozzák a régió lakosságához a legújabb autóipari technológiákat.

És, bizony valóban sokan voltak kíváncsiak az autócsodákra. Aki a megnyitó idején érkezett, még könnyedén bejuthatott.

Tizenkét óra előtt nem sokkal azonban azt tapasztaltuk, hogy majdnem a Nagyerdei Víztoronyig állt a sor. Mivel láthatóan többen érkeztek, mint ahogy haladt volna a sor, a bejárattól való távolság folyamatosan nőhet.

Forrás: HL

Sokan ugyan előre megvették a jegyet, ám jó tudni, hogy – hiába van kinyomtatva a vásárlást igazoló belépő – a karszalag kiváltáshoz mindenképpen sorba kell állni. Aki előre kiváltotta a karszalagot, annak viszont nem kell várakoznia.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában