Olvasói panasz és válasz

2022.06.27. 11:52

Aludni se tudtak a durrogásoktól a létavértesiek

Hangos durrogással űzte a riasztó a vadat Létavértesen – volt, aki nem örült neki.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Lapunkat egy helyi olvasó kereste meg a panasszal, mely szerint Létavértesen éjjel-nappal durrogások hallatszódnak körülbelül 15 percenként, emiatt azonban képtelenség pihenni, nyugodtan aludni. Olvasónk arra gyanakodott, hogy vadriasztó adhatja ki ezt a kellemetlen, a nyugalmat megzavaró hangot. Azt írta, hogy nap közben még elviselhető a zajongás, de a vadállományt akkor is felzaklatja, így gyakrabban futnak ki például őzek az utakra.

Megkerestük a helyi önkormányzatot az üggyel kapcsolatban. Menyhárt Károly polgármester lapunknak megerősítette, hogy vadriasztó adta ki a hangot, és elmondta, hogy azokat a lakókat, akikről tudták, hogy alkalmazzák azt, felszólították a zajkeltő eszköz használatának megszüntetésére. Ugyanakkor hozzátette, hogy időközben egyébként is abba maradt az idegesítő durrogás, hiszen a riasztóval a kiültetett palántákat védték a gazdák a vadkárok ellen. Mivel mostanra megerősödtek az ültetvények, így a durrogás is alábbhagyott. 

BBI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában