Azt is megtudtuk, mikor végeznek

2022.07.05. 11:30

Bontják a Váci Mihály Kollégiumot

A nyílászárókat már mind eltávolították, az új épületegyüttes megvalósításának időpontja még kérdéses.

A már ablakok nélküli létesítmény és a kiszerelt tartályok látványa napjainkban

Forrás: Molnár Péter

Sokan töltötték a diákéveik jelentős részét hajdanán a debreceni Apafi utcai Váci Mihály Kollégiumban, amely azonban az utóbbi években már nem működött. A 6320 négyzetméter területű, hétemeletes létesítmény épületegyüttesének és a kapcsolódó ingatlanok, park – nyilvános pályázatot követő – értékesítéséről 2021 szeptemberében határozott a cívisváros önkormányzatának képviselő-testülete.

A döntés értelmében a területet az ajánlattevő Héliker Ingatlan Kft. vásárolhatta meg nettó 612 millió forint értékben. A napokban az arra járók is már tapasztalhatták, hogy elkezdődött a pillérvázas szerkezetű épület bontása. Kotosmann Zoltántól, a társaság ügyvezetőjétől a Haon megtudta, hogy a bontásról értesítették a környéken lakókat. Tekintettel vannak a tartós hőség okozta szárazságra is, és a bontás közben locsolják is a területet, hogy megakadályozzák a légszennyezést és hogy a törmelékpor átszálljon a környező ingatlanokra.

Érdeklődésünkre Kotosmann Zoltán arról is tájékoztatott, hogy a napokban érkezik a helyszínre az ollós bontógép, és a tervek szerint év végéig bontják el a kollégiumépületet. Várhatóan azonban már szeptember végére végeznek a munkákkal – jelezte az ügyvezető. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a volt Váci-kollégium helyére társasházi lakóparkot építenek, mely 

prémium minőségű lakásokat és szolgáltatásokat foglal majd magában.

A leendő létesítmény még tervezési fázisban van, az engedélyes terv júliusban, augusztusban születhet meg. Az ügyvezető közölte továbbá: a lakópark építésének ütemezésére egyelőre nincsen pontos terv, mivel – többek között az orosz–ukrán háború miatt – még nagyon bizonytalanok az építőanyagárak is.

Vass Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában