Összefoglaló

2022.08.15. 08:50

Kisgyermek nyakára szorult egy karika, a debreceni tűzoltók vágták le róla

Sűrű napot tudhatnak maguk mögött a megyei katasztrófavédelem egységei.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Teljes terjedelmében égett egy felújítás alatt lévő lakóépület vasárnap hajnalban Debrecenben, a Végső utcában. A városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral határolták körbe a tüzet, majd oltották el a lángokat.

Villanyoszlopnak ütközött, majd a tetejére borulva állt meg egy személyautó Nyírlugoson, az Acsádi utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat a sofőrt kórházba szállította.

Lángra kapott egy több ezer mázsás trágyacsomó egy része Ebes és Hajdúszoboszló között. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet. Munkájukat egy erőgép is segítette, amely megbontotta a trágyacsomót.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű vasárnap reggel Nádudvar külterületén, a Kabai útfél közelében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hétezer négyzetméteren égett a cserjés Toldon, a Petőfi utca végében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat.

Úttestre dőlt egy nagyméretű fa vasárnap délelőtt Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói hárították el az útakadályt.

Tűz volt vasárnap Hosszúpályiban, a Homok utcában. Ezer négyzetméteren égett a bozótos, majd a tűz a vasúti talpfákra is átterjedt. A tüzet a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók fékezték meg kéziszerszámokkal.

Tűz keletkezett két lucernabálában vasárnap délután Bakonszegen, az Ady Endre utcában. A lángok harminc négyzetméteren átterjedtek egy istállóra is. A berettyóújfalui hivatásos tűoltók kiérkezése előtt a gazda az istállóból a teheneket kihajtotta. A tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat. Senki sem sérült meg.

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Campushoz vonultak vasárnap délután a cívisvárosi hivatásos tűzoltók, mivel egy két és fél éves gyermek nyakára rászorult egy karika. A tűzoltók pedálvágó segítségével szabadították ki a gyermeket, akit ezután további vizsgálatokra a mentők átszállítottak a klinikára – foglalta össze a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában