Megvan, hol használják majd őket!

2022.08.16. 16:55

Hamarosan menő postástriciklik lepik el megyénket

Ezzel a vagány triciklivel mi is szívesen kézbesítenénk a leveleket.

Forrás: Magyar Posta Zrt.

Hétfőn jelentette be a Magyar Posta, hogy jelentősen bővíti elektromosjármű-parkját. A cég 771 elektromos meghajtású segédmotoros járműre kötött szerződést, amely további 330 darabbal bővíthető.

A háromkerekű elektromos flottával jelentősen bővülni fog a zéró károsanyag-kibocsátású járművek aránya a Postánál. Jelenleg a mintegy ötezer gépjármű mindössze 4 százaléka zéró kibocsátású, a flottával pedig akár 23 százalékra is bővülhet az arányuk – írták. Megkérdeztük a szolgáltatót, mikor láthatjuk élőben is megyénk útjain robogni a háromkerekűeket.

A Posta válaszából kiderült, az első szakaszban Hajdú-Bihar megyébe még nem érkezett háromkerekű segédmotor, várhatóan a következő szállítási ütemekben azonban már igen.

A cég portálunknak elárulta, a tervek szerint a megye 9 járásában fognak majd használni a kézbesítők elektromos háromkerekűeket. Így Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Derecske, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Nyíradony és Püspökladány postásait láthatjuk a Kyburz típusú trike-okon. A triciklik változó időjárási viszonyok közepette is 60 kilométeres távot képesek teljesíteni 45 km/órás sebességgel, maximális teherbírásuk 200 kilogramm.

A háromkerekű elektromos segédmotorokat olyan járásokba telepítjük, amelyek útvonala hosszabb, a küldeménymennyiség pedig valamivel átlag feletti, ezzel segítjük a kézbesítők munkáját, és hatékonyabbá válik a kézbesítés – áll a Magyar Posta válaszában. 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában