Videóval

2022.08.17. 11:23

Támadás az Erzsébet utcán: rendőrkézre került a gyanúsított

A közösségi médiában futótűzként terjedő támadást derítettek fel a debreceni rendőrök.

A feljelentés augusztus 8-án érkezett a Debreceni Rendőrkapitányságra egy közösségi oldalon terjedő bejegyzés miatt. A poszt egy támadásról szólt. Még július 30-án éjjel az Erzsébet utcában egy férfi hátulról megragadott egy fiatal nőt, majd felemelte és több méteren keresztül vitte magával. A sértett sikítani kezdett és mindent megtett, hogy támadója szorításából szabadulni tudjon. Erőfeszítései célt értek, a férfi elengedte, majd elfutott a helyszínről - olvasható a rendőrség közleményében

A nyomozók minden részletre kiterjedő felderítésbe kezdtek. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, azonosítottak egy hosszúpályi férfit, akit a gyanú szerint kapcsoltba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozás arra is fényt derített, hogy a támadónak nem rablási szándéka volt, sokkal inkább szexuális vágyait akarta kielégíteni.

A bűnügyesek augusztus 16-án a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen fogták el a 33 éves elkövetőt. Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, ezt követően pedig a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított bűntetőeljárást a gyanúsítottal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában