Lezárt nyomozás

2022.09.28. 10:15

Tarolt a hajdúsámsoni sofőr: beismerte, hogy ittasan ült volán mögé

A rendőrök befejezték a 471-es főúton történt baleset vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint a hajdúsámsoni férfi ittasan ült volán mögé, majd nem sokkal később balesetet okozott.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúsámsoni lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 471-es főúton közlekedett személygépkocsijával Debrecen felé február 3-án 17 óra körül. A sofőr a járműje sebességét nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg, érintőlegesen nekiütközött egy másik autónak, majd ezt követően nekicsapódott további két gépkocsinak is - írja a police.hu.

A helyszínre érkező rendőrök a férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, ezért őt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A baleset során személyi sérülés nem történt, a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában