Labdarúgás

2023.02.02. 17:30

Először játszik a Loki a Huszti-féle Vidi ellen – már a szurkolók is készülnek

Sós Bencééknek meg kell becsülniük az előttük adódó lehetőségeket Székesfehérváron.

Sós Bencéékre kemény meccs vár Fehérváron | Forrás: Napló-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata Székesfehérvárra látogat szombaton este, az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A Loki a két és fél hónapos téli szünetet követően remekül indította a tavaszi szezont, hiszen 3–0-ra legyőzte a Zalaegerszeget a Nagyerdei Stadionban a múlt héten. A piros-fehérek ezzel jelenleg 23 ponttal az 5. helyen állnak a tabellán.

Az idény kezdetén dobogóra predesztinált Vidi teljesítménye eddig elmarad a céljaitól, hiszen a 8. pozícióból várják Szrdjan Blagojevics csapatát a sóstói stadionba. Ettől függetlenül biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz könnyű dolguk a debreceni focistáknak, hiszen nagyon sokáig mumusuk volt a Fehérvár.

Az elmúlt időszakban, egészen egy évvel ezelőttig volt egy hét és fél éves periódus, amikor 17 első osztályú bajnokin nem tudta legyőzni a Loki a Vidit. Tavaly február elején viszont megtört az átok, és Szécsi Márk duplájával 2–1-re nyert a Vasutas.

Az NB I. mostani kiírásában eddig egyszer találkozott egymással a két gárda. Joao Janeiro menesztését követően ideiglenesen Dombi Tibor vette át az első hat fordulóban még nyeretlen, éppen sereghajtó pozícióban lévő csapatot. Ekkor érkeztek Debrecenbe a fehérváriak, akiket Dorian Babunski góljával 1–0-ra megvert a DVSC, megszerezve ezzel az idény első győzelmét.

Nehéz meccs jön

Nagyot fordult azóta a világ, hiszen az akkor utolsó helyezett Loki jelenleg már csak három pontra van a dobogótól, ahhoz azonban, hogy ez a különbség biztosan ne nőjön, le kell győzni szombaton a Fehérvárt. A mérkőzést megelőzően Sós Bence –, aki maga is volt anno a Videoton futballistája – nyilatkozott a Haonnak. – Örülök a jó tavaszi kezdésnek, nagyon fontos volt, hogy győzelemmel folytassuk a bajnokságot. Megvannak a céljaink, és ehhez minden egyes pontra szükségünk van.

A sóstói arénában rendkívül nehéz meccsre számítok, hiszen az ellenfelünk remek játékosokból álló csapat. Huszti Szabolcs személyében egy kiváló szakember van az együttes élén.

Tudom, hogy a szurkolóink készülnek erre az összecsapásra, hiszen ez számukra is kiemelt fontossággal bír – fogalmazott.

A ballábas debreceni labdarúgó szerint agresszív ellenfél vár rájuk. – Szerintem nem úgy sikerült az első meccsük Kecskeméten, ahogyan azt eltervezték. Arra számítok, hogy játszani akarjak majd a futballt, hiszen Huszti Szabolcsnak ez az elképzelése. Szerintem fel fogják vállalni az egy az egy elleni párharcokat, úgyhogy, ahogy már említettem, nehéz találkozó áll előttünk – hangsúlyozta. Sós Bence azonban úgy véli, ha megbecsülik a helyzeteiket, akkor jó eredményt érhetnek el.

A MOL Fehérvár FC–Debreceni VSC NB I.-es bajnoki mérkőzés tehát szombaton 19 óra 30 perctől kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában