Futsal

2023.03.20. 20:28

Csillagos ötös: a DEAC legyőzte a bajnok Haladást! – Fotókkal

A debreceniek brazil futsalosa, Thiago ezúttal is igazolta klasszisát, előbb szólóból, majd szabadrúgásból mattolta a szombathelyieket.

Thiago (fehérben) első gólja, ezzel vezetett újra a Debrecen.

Forrás: Molnár Péter

Ezt ki gondolta volna előzetesen: a DEAC 5–2-re győzte le a bajnok Haladást a férfi futsal NB I. felső házának 3. fordulójában hétfő este. Az első lehetőség Tóth Attila előtt adódott, de Alasztics hárított. A debreceni támadó nem búslakodott sokáig, pár másodperc múlva szépen cselezett a jobb szélen, beadására pedig remekül érkezett Nagy Bence. 1–0.

A 4. minutumban növelhette volna előnyét a hazai gárda, ám Thiago sarokrúgásáról centikkel lemaradt Rácz Zsolt. Rákapcsoltak a vendégek, Dróth Zoltán tesztelte Krajcsi Bence reflexeit, de a debreceni hálóőr résen volt. Szerencsére nem ijedtek meg a hajdúságiak, ha kellett, Krajcsi bátran lépett fel a félpályára, gyakorlatilag mezőnyjátékosként segítve a támadásokat.

Nem hiába listavezető a Haladás, remek játékosok alkotják a keretét, de közülük is kiemelkedik még mindig Dróth, aki a 7. minutumban a térfél közepéről lőtt elemi erővel a bal felsőbe, Krajcsi mozdulni sem tudott. 1–1.

A 8. percben sajnos újabb áldozatot szedett a DESOK borítása: ezúttal Nagy Bence lába tapadt le, aki a térdéhez kapva nagy fájdalmak közepette maradt a földön. A vélhetően súlyos sérülést szenvedett cívisvárosi támadó nem is tudta folytatni a játékot, az ápolást követően sportszerű gesztust gyakorolva a szombathelyi játékosok vitték le az ölükben a pályáról. A 13. perc ezúttal szerencsét hozott a hazaiaknak: Dróth újabb föld-levegő rakétája forgácsolta szét a kapufát. Aztán Krajcsi hozta rá a szívbajt a nézőkre egy rossz passzal, ám végül ha üggyel-bajjal, de javította a hibáját. A kapus ezt követően a földön is maradt pár másodpercre fújni egyet a megpróbáltatásai után. Elek Gergő vezetőedző sem díjazta annyira a produkciót, amelyet tudtára is adott játékosának. A hajrát egy vendég időkérés vezette fel, de a hazai kispadnak is volt mondanivalója, Elek Gergő is lendületesen magyarázott fiainak.

A szünet előtti másodpercekre maradt a csattanó: Thiago szerzett labdát a saját kapuja előtt, mellyel meg sem állt a Hali kapujáig, majd a kimozduló Alasztics mellett is ellöbbölte a játékszert. 2–1.

Fordulás után az első lehetőségek a vasiak előtt adódtak, de vagy Krajcsi vésett, vagy valamelyik hazai játékos avatkozott közbe önfeláldozóan. Dróth emelt kapura a saját térfeléről, de próbálkozása fölé szállt. Az akció közben visszafutó Deiby Arango és Vatamaniuc-Bartha lába akadt össze, de szerencsére mindketten tudták folytatni a mérkőzést.

A 27. percben újra talpra ugorhatott a közönség: Thiago lőtt éles szögből óriási szabadrúgásgólt Alasztics és egy vendég védő között, szólt is a lelátóról a „Thiago beb*szta!” rigmus. 3–1.

Reagálta Haladás, és magas letámadásra álltak át a zöld-fehérek. Dróth szórakozott el egy ziccert, majd Deiby Arangoval akasztotta össze a képzeletbeli bajuszt. A kolumbiai futsalos nemes bosszút állt nem sokkal később: végigszáguldott a pályán, majd a kapust is kicselezve lőtte be a negyedik hazai gólt, gyakorlatilag pontot téve az összecsapásra a 33. minutumban. 4–1.

Egyre nőtt a feszültség, Elek Gergő és Dróth kapott sárga lapot egy kis diskurzust követően. Támadásban 5 a 4 elleni játékra állt át a Szombathely. Cammogtak a másodpercek, hősiesen védekeztek a hazaiak, minden egyes mentést hangos üdvrivalgás és taps kísért a lelátóról. A debreceniek többször is végleg lezárhatták volna a meccset, de üres kapus kísérleteik célt tévesztettek.

A 39. percben még volt egy gyors gólváltás – a vendégeknél Hajmási, a hajdúságiaknál Rácz Zsolt volt eredményes –, teljesen megérdemelten nyert 5–2-re a DEAC. 

MSZ

Férfi futsal NB I. Felső-ház 3. forduló

DEAC–Haladás 5–2 (2–1)

DESOK, 400 néző. Vezette: Borbás (Kakuk, Vida)

DEAC: Krajcsi - Vass O., Nagy B., Harmati, Tóth A. CSere: Tóth Be. (kapus), Szatmári, Deiby, Thiago, Rácz Zs., Sándor K., Győri, Szabó J., Tóth Ba. Vezetőedző: Elek Gergő.

Haladás: Alasztics - Szalmás, Luiggi Longo, Hajmási, Sipos. Cserék: Gyimesi (kapus), Kovács M., Nagy K., Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Cassemiro, Fehér, Vas. Vezetődező: Juanra Calvo

Gól: 1–0 Nagy B. (2.), 1–1 Dróth (7.), 2–1 Thiago (20.), 3–1 Thiago (27.), 4–1 Deiby Arango (33.), 4–2 Hajmási (39.), 5–2 Rácz (39.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában