Kézilabda

2023.05.27. 18:42

Az első megvan: a Loki kéziseinek nyakába került a bronzérem!

Szilágyi Zoltán csapata magabiztosan húzta be idénybeli utolsó bajnokiját is.

Bronzérmes a DVSC Schaeffler!

Forrás: Kiss Annamarie

Megszerezte a bronzérmet a szezon végére bombaformába lendülő DVSC Schaeffler együttese, miután idegenben 39–25-re legyőzte a Dunaújvárost szombat délután!

A Loki a Catherine Gabriel - Töpfner Alexandra, Planéta Szimonetta, Bordás Réka, Vámos Petra, Kácsor Gréta, Petrus Mirtill sorral kezdett. A hazaiak kapuját az a Gabrileja Bartulovic védte, aki nyártól a piros-fehérek kötelékébe tartozik majd. Az újvárosiak szerezték az első gólt, de a Loki Planéta és Vámos góljaival gyorsan ellépett 6–2-re, jött is a hazai időkérés. Sokat nem segített, még további hármat tett közé a Vasutas. A csapatot nyáron elhagyó Bordást küldték le a sporik 2 percre, ami után kicsit közelebb jöttek a dunántúliak, de aztán ismét a mieink percei következtek. (16. perc, 5–13).

Jól játszott a Debrecen, már a félidő felénél sejteni lehetett, hogy meglesz a két pont és a harmadik hely.

A 20. minutumban már 10 (6–16) volt közte. Hiába a nagy előny, a megszokottnál kevésbé forgatta csapatát Szilágyi Zoltán, amely igyekezett tartani a 10 gól körüli különbséget. Ebbe némi hiba csúszott, így debreceni szempontból 22–14-es előnynél vonultak szünetre a felek.

Nem várt fordulatot tartogatott a második játékrész eleje – és itt nem arra gondolunk, hogy a szintén búcsúzó, német Ann-Cathrin Giegerich állt a Loki kapujába. Sportos szófordulattal élve „bennragadt az öltözőben” a DVSC, és 3 perc alatt zsinórban négyet szedtek be Tóvizi Petráék, időt is kért a debreceni kispad. Hatottak a mesteri szavak, mert újra felpörgött a Lokomotív, és gyorsan újra tíz lett közte (42. perc, 19–29).

Izgulni már egyáltalán nem kellett, mert meccs közben jött a hír, hogy a Győr hazai pályán 30–25-re legyűrte a Mosonmagyaróvárt, így már egészen biztos volt a debreceni bronzérem! 

A nagy kérdések eldőltek, a fiatalok is lehetőséget kaptak, akik éltek is ezzel. 

A vége 39–25, teljesen megérdemelten nyert a Loki, és szerezte meg a bronzérmet, ami a lányok a sportszerű hazai nézők vastapsa közepette át is vettek a lefújás után!

Mondhatnánk, kár, hogy vége a bajnokságnak, mert a szezon hajrájára nagyon összeállt a gárda, de ez már így alakult, Most lehet szusszanni, aztán majd készülni a következő idényre, hiszen ismét három – bajnokság, magyar kupa, nemzetközi kupa – fronton lesz érdekelt a DVSC Schaeffler

MSZ

Dunaújvárosi KKA–DVSC SCHAEFFLER 25–39 (14–22)
Dunaújváros, 300 néző. V: Felhő F, Öcsi T.

DKKA:  Bartulovic – Agócs 2, BORGYOS 5, Weisheitel 3, Nick 1, Krupják-Molnár 2, Szalai 1. Csere: Oguntoye (kapus), Farkas 2, Horváth, Fodor 3, Lakatos 3, Matucza, Poczetnyik 1, Kazai 2. Edző: Rapatyi Tamás
DVSC: Gabriel – TÖPFNER 13 (6), PLANÉTA 5, VÁMOS P. 4, BORDÁS 5, Kácsor 3, Petrus 2. Csere: Giegerich (kapus), Hámori K., Füzi-Tóvizi 1, Szabó N. 3, Vámos M. 1, Csernyánszki 1 (1), Kiss Cs. 1, Panyi, Torda (kapus). Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások:  8 ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 8/7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában