DVSC

2023.06.01. 10:43

Ike Thierry Zaengel: Lehet, Iniesta még egyszer a DVSC játékosa lesz

A DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke majdnem egy másik magyar csapatot vásárolt meg.

Ike Thierry Zaengel (balra) Dombi Tibornak gratulál

Forrás: Napló-archív

A szakmai kérdésekbe sohasem szól bele Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke, aki kóstolta már Andrés Iniesta borát, és azt is tudja, mi a terve a debreceni akadémiával. Az elöljáró szerdán a Sportrádió vendége volt – írja a nemzetisport.hu. 

Mikor érkezik Andrés Iniesta a Lokiba? 

Látom, képben van... – válaszolta mosolyogva Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke – A barátságunk húsz évre nyúlik vissza, nem túlzás, már-már testvérként szeretjük egymást. Ki tudja, a jövőben talán lesz még a Debrecen futballistája. Most még Japánban van, a jövő héten tér haza Barcelonába. De ha megunja a futballt, akkor is lesz mivel foglalkoznia. 

Ha nem a DVSC-t, melyik másik magyar klubot vette volna meg? 

Tizenkét évvel ezelőtt a Vasasért tettem vételi ajánlatot. Pedig nem vagyok Vasas-szurkoló. Három éve is megpróbáltam megszerezni a DVSC-t, de az nem a legmegfelelőbb időszak volt. Örülök, hogy tavaly júniusban létrejött az üzlet, és aláírtuk a megállapodást. 

Azt lehet tudni, hogy a debreceni klubba mekkora összeget fektet be? 

Konkrét összeget semmiképpen sem mondanék. Éppen akkora költségvetéssel dolgozunk, ami a folyamatos fejlődéshez szükséges. És ha már itt tartunk, vannak olyan klubok világszerte, sőt Magyarországon is, amelyek két kézzel öntötték ki a pénzt az ablakon, a csodákat mégis a kis klubok szállították. 

Igaz, hogy Magyarországon mindennel elégedett, csak a játékvezetéssel nem? 

Kényes téma ez. Való igaz, a játékvezetéssel és a VAR működésével nem vagyok kibékülve. Hogyan fordulhat elő, hogy időnként öt-tíz percig rágódnak egy-egy döntésen a videószobában? Limitálni kellene az erre szánt időt. És ha már itt tartunk, talán jó lenne több csapat az NB I-ben. Különös bajnokság a magyar, egyik nap a második vagy, a következő héten a hatodik, egyik pillanatban a kiesés elkerüléséért harcolsz, utána a dobogóra kerülésért. 

A bronzérem az idén nagy bravúrral összejött, így a csapat újra megmutathatja magát Európában. Mi lehet a cél az Európa-konferencialigában? 

Erre inkább a június 21-i sorsolást követően válaszolnék. De az egyik kedvenc idézetem éppen ide vág. Muhammad Ali fogalmazott úgy, ha nem ijedsz meg az álmaidtól, nem is elég nagyok.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában