Méltó elismerések

2023.06.01. 17:35

Hitet, reményt és szárnyakat adnak Debrecen tanárai

A pedagógusi munkát végző vagy azt segítő dolgozók odaadó munkáját ismerték el.

A rendezvényen a 2022/23-as tanévben kiváló eredményeket elért munkatársakat díjazták

Forrás: Czinege Melinda

Pedagógusnapi díjátadó ünnepséget tartott csütörtökön délután a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) az intézmény Fokos utcai központjának dísztermében. A rendezvényen a 2022/23-as tanévben kiváló eredményeket elért munkatársakat díjazták.

Papp László polgármester szerint Debrecen, mint nagy múltú iskolaváros, Szent-Györgyi Albert alapigazságához tartja magát, miszerint „olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája”.

– A város ma is az oktatás és a tudás fejlesztésére alapozza jövőjét, mely az élet minőségét, az egyén és a közösség sorsát egyaránt meghatározza. A klasszikus értékekre és hagyományokra épülő, korszerű és magas szintű oktatási rendszer teszi lehetővé azt, hogy az iskolapadot elhagyva olyan értékorientált fiatalok keljenek útra, akik képesek megfelelni a változó világ kihívásainak, képesek komoly szakmai munkára, és képesek stabil családot, erős közösségeket is alkotni. Ennek a folyamatnak a kulcsa a pedagógus, aki pallérozza az elmét, útmutatást ad az élethez, elkötelezetten, megbízhatóan és szeretettel – vélekedett. Papp László szerint Debrecen stratégiája, hogy a képzett munkaerőért folyó versenyt nem a munkaerőpiacon, hanem az iskolapadban kell megnyerni. 

Mint mondta, éppen ezért van jelentősége annak a 900 pedagógusnak és 300 tanítói munkát segítő dolgozónak, akik csaknem tizenkétezer diákot oktatnak Debrecenben, munkájukkal pedig a város gazdasági alapjait teremtik meg.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja szerint Debrecen mindig is a szellemi központnak az alapja, a tudástőke forrása volt.

A 21. században újraértelmeződött a tudás átadásának folyamata, hiszen a tudáshoz a tanulók számos csatornán – egy mobiltelefonon vagy lexikonon – keresztül hozzájuthatnak. A tanároknak azonban óriási szerepe van, hiszen hitet, reményt és szárnyakat adnak diákjaik számára, ez pedig óriási elkötelezettséget kíván, és hatalmas felelősséggel jár. Nagyon sok gyermekre óriási hatást gyakorolnak kollégáink. Útra bocsátani fiatal felnőtteket, nincs ennél nagyobb és nemesebb feladat

 – hangsúlyozta beszédében a kancellár.
 

Az év oktatója a Debreceni Szakképzési Centrumban díjat vehetett át:

Paulovits György (DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum)
Bunyáné Szabó Ildikó Erzsébet (DSZC Péchy Mihály Építőipari Technikum)
Csorba Emese (DSZC Vegyipari Technikum)
Pálné Csapó Mónika (DSZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

Az év dolgozója a Debreceni Szakképzési Centrumban díjat vehetett át:

Karsa Sándor (DSZC Beregszászi Pál Technikum) 
Kovács-Iván Mónika (DSZC Központi Munkaszervezete) 
Balogh Róbert Márton (DSZC Központi Munkaszervezete) 
Rácz Nóra (DSZC Központi Munkaszervezete)

A debreceni szakképzésért díjat vehetett át:

Dienes Zoltán Tibor (DSZC Beregszászi Pál Technikum)
Lengyelné Szabó Mónika (DSZC Kereskedelmi és Vendéglatóipari Technikum és SzakképzőIskola)
Leppné Benke Ilona (DSZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola)
Makray Réka (Vitesco Technologies Hungary Kft.)

Mint Tirpák Zsolt kancellár elmondta, a gazdasági szektorból érkező Makray Réka HR igazgatót azért díjazták, mert a gazdasági együttműködés nélkül nincs új tudás.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában