Készüljön rá!

2023.06.03. 17:24

Fontos változás vasárnap estétől az egyik hajdú-bihari vasútvonalon

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A DebrecenNagykereki vonalon június 4-én estétől augusztus 27-ig pályafelújítás miatt a S506-os vonatok helyett, módosított menetrend szerint pótlóbuszok közlekednek, tájékoztatott a Mávinform.

A buszok a vonatok menetrendjéhez, a csatlakozásokhoz igazodva Debrecenből, illetve Nagykerekiből is – pár kivétellel – néhány perccel később közlekednek.

A buszok az érintett településeken a vasútállomások elől indulnak, kivéve Derecske-Vásártérnél, ahol a Konyári út és Vágóhíd utca sarkán létesített ideiglenes megállóban, illetve a Konyári Sóstófürdőnél, ahol Hosszúpályiban a Messzelátó-Sóstó nevű Volánbusz megállóban állnak meg.

A közlemény rámutat: a több ütemre tervezett pályakarbantartás részeként az idei nyáron Sáránd és Konyár között mintegy 7,5 kilométeren újul meg a vasúti pálya, és 5 közúti átjárót építenek át. A felújítással több mint 6 kilométeres szakaszon fog megszűnni a sebességkorlátozás, ezzel megbízhatóbbá, pontosabbá válik a vasúti közlekedés

A felújítás érinti Sárándon a Legelő utcai, Derecskén a Csemetekertnél lévő, a Vasút utcai, a Köztársasági úti és a Vágóhíd utcai átjárót. Az átkelőket a munkálatok idejére egy-egy napra lezárják a közúti forgalom elől, ezen időszakban kerülni a kiépített vagy kijelölt kerülőúton lehet.

Az átjárók lezárási időpontjairól, valamint a kerülési lehetőségekről itt olvashatnak bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában