Bűnügy

2022.05.16. 10:06

Betonoszlopnak hajtott egy részeg férfi Egerben

A vádlott cselekményével két KRESZ szabályt is áthágott.

HEOL

Forrás: Beküldött fotó

A megyében továbbra is gyakran kerül sor vádemelésre olyan ittas vezetőkkel szemben, akik közül többen nem csak az alkoholfogyasztás vonatkozásában szegik meg a KRESZ szabályait, hanem – éppen ittasságuk miatt – még balesetet is okoznak. Amennyiben ennek kapcsán vétlen személy nem szenved súlyosabb sérülést, úgy a balesetet az ittas vezetés miatt alkalmazott büntetés kiszabása során kell súlyosító körülményként figyelembe venni.

Dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 58 éves férfival szemben, aki tavaly november 20-án délelőtt részegen ült autóba Egerben, melynek meg is lett a következménye, mert a Petőfi utcával szemközt nekihajtott egy betonoszlopnak a Vörösmarty úton, amire a Törvényház útról kanyarodott ki. A vádlott cselekményével két KRESZ szabályt is áthágott, mivel járművet csak az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, valamint a járművel mindig az út- és forgalmi viszonyoknak, és az út vonalvezetésének megfelelően kell közlekedni.

Az Egri Járási Ügyészség az ittas vezetővel szemben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a bíróságra benyújtott vádirataiban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában