Bugát Pál Kórház

2022.05.18. 08:57

Milliós OTP-s adományban részesült a gyöngyösi kórház

Újszülöttek hallásvizsgálatát segíti az a modern orvosi eszköz, amely nemrégiben érkezett a Bugát Pál Kórház Újszülött Osztályára.

HEOL

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A készülék speciálisan kialakított tartozékaival a pár napos csecsemőktől kezdve a nagyobb gyermekek hallásvizsgálatát is lehetővé teszi - közölte portálunkkal szerdán T. Bokros Mária, az intézmény sajtóreferense. A számítógépes rendszerrel történő összekapcsolás központi adattárolásra ad alkalmat. Az OTP Bank a hárommillió forint értékű, korai, negatív esetek kiszűrésében óriási jelentőséggel bíró eszközt a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével vásárolta meg az intézménynek.

Az OTP Bank nem először támogatja a gyöngyösi kórházat. A koronavírus elleni küzdelemhez nyújtott adomány egy évvel ezelőtt műtő-, és betegtextíliák beszerzését jelentette. Az ez évi adomány, a hallásvizsgáló, biztonságot ad a kórházban évente közel ezer újszülött kisbaba korai vizsgálatához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában