Atlétika

2022.07.03. 19:36

Az idén 60 éves egri ultrafutó a legjobb tíz között zárt a 130 kilométeres tókerülésen

Negyedszer teljesítette a hatodik alkalommal kiírt Ultra Tisza-tó tókerülő versenyt Mészáros Lajos. Az egri ultrafutó kategóriájában és abszolút értékelésbem is az első tíz között végzett.

B. Cs.

Mészáros Lajos ment, futott és újra legyőzte a távot, előtte pedig önmagát

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 

A 130 kilométeres táv teljesítéséhez ebben az évben 14 óra 20 perc 31 másodpercre volt szüksége Mészáros Lajosnak. A 60. életévét októberben betöltő sportember ezzel az idővel a férfaknál a 7., abszolútban pedig a 9. helyen fejezte be a dupla körös viadalt.

– Mentálisan sokkal jobban bírtam, mint például az előző évben, ami legikább abban mutatkozott meg, hogy a végén nem voltam annyira fáradt.

 Holtpontból három is akadt az óriási hőségben lebonyolított versenyen, a legmélyebb délután kettő óra körül. 

Ott és abból úgy sikerült kijönni, hogy a kitartás kerekedett felül és a tapasztalat – mondta a heol.hu-nak Mészáros Lajos.

Mészáros Lajos ezúttal is teljesítette a brutál távot
Forrás: MW

Mint azt korábban írtuk a versenyzőről, 2015-ben fogyókúrás céllal kezdett futni úgy, hogy előtte 27 esztendőn át nem mozgott rendszeresen. Aztán 2015-ben, 93 kilót nyomva elhatározta, hogy életmódot vált. A fokozatosság elvét betartva, öt hónap alatt sikerült 25 kilót leadnia, köszönhetően a mindennapos futásnak és az ehhez kapcsoló módosításokkal. Azóta folyamatosan fut, egyre többet és többet. 

– Nem szándékozom abbahagyni, életem végső szakaszáig akarok futni. Ezt tervezem, ami talán nem is olyan kis cél – tette hozzá tavalyi cikkünkben az ultrafutó.

 

 

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában