Búcsú

2022.07.05. 15:31

Gyászolnak az egri gyakorlósok: elhunyt mindenki szeretett Gyöngyike nénije

Elhunyt Csontosné Bodnár Gyöngyi, az EKKE Gyakorolóiskola tanítója, vezetőtanára.

Heol

Csontosné Bodnár Gyöngyi élete egybeforrt a gyakorlóiskoláéval

Forrás: Huszár Márk/HMH

Ahogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a nekrológjában írja, a nagybetűs tanító néninek, mindenki Gyöngyike nénijének az élete egy volt az iskoláéval. 

Az ő mosolya világította be a régi Négyes iskolát, a mai Eszterházy Gyakorlóiskola Bartók téri épületét. Jósága beragyogta a termeket, vonzotta a gyermeki lelkeket. S a szeretete áradt mindenki felé, a portás nénitől, a kollegákon át, a legörbült szájú elsős kisgyerekig, akinek „beállította a kezét”, hogy szép betűket tudjon formálni. S közben finoman átformálta a kis egyéniségeket. 

− Nem ismerte a „rossz gyerek” kifejezést, kiszerette belőlük a negatív tulajdonságokat. Udvarias, kedves, értelmes, jó EMBEREKKÉ, értékes felnőttekké nevelte a diákjait. Több száz kisdiáknak volt az első tanítója, olyan ember, aki tündérkertté varázsolta az alsós iskolaéveket − írták, hozzátéve, hogy Csontosné Bodnár Gyöngyi 40 évnyi türelmes és szeretetteljes pedagógusmunka után most nyugdíjba készült, hogy ettől fogva csak a drága családjának éljen… 

Ő soha nem okozott fájdalmat senkinek, felemelte mindazokat, akik a közelében voltak. Most - a családon kívül - sok jelenlegi és volt tanítványnak, hallgatónak, szülőnek, barátnak kell megküzdenie a bánattal, a hiányával.

− fogalmaztak, hozzátéve, hogy bár elbúcsúzni nem tudtak, örökre velük marad, és lelkükben őrzik majd mosolyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában