Múltidéző

2022.07.05. 19:55

Az ország legkisebb embere Pélyről tévésztárként hódította meg Amerikát

Mészáros Mihály nagy karriert futott be.

HEOL

Mészáros Mihály

Forrás: filmhiradokonline.hu

A Nemzeti Filmintézet filmarchívumában találtuk a videót, mely 1963-ban készült és az ország legkisebb és legmagasabb emberéről szólt.  Mészáros Mihály 25 éves Heves megyei tisztviselő, akinek a termete a 85  centimétert sem ért el, az ország legkisebb embere volt akkor. Mint mondták, könnyű neki szépen öltözködni, hiszen kinek másnak telne ki egy öltöny másfél méter szövetből. A szintén a felvételen szereplő, 238 centiméter magas Várnai Jánosnak például négy és fél méter kell egy hasonló szabású ruhához. A Dunai Vasmű olvasztára az ország legmagasabb embere. Itt találkoztak ketten a FÉKISZ kisipari szövetkezet méret utáni szabóságában. És bizony volt mit csodálkozniuk egymás igazán extra méretein.

A Wikipédia szerint Mészáros Mihály, becenevén Michu Pélyen született 1939. október 1-jén és Los Angelesben hunyt el 2016. június 13-án. Akrobata, kaszkadőr és színész. Alacsony termetével vált híressé. Legismertebb szerepe Alf eljátszása volt az azonos című amerikai sorozatban.

Az Alf mellett számos televíziós műsorban és filmben vett részt. Legutolsó szerepe az 1993-as Warlock: The Armageddon volt. Az Alf első néhány epizódjában teljes alakos jelmezben játszotta el Alfot, amíg egy géppel nem helyettesítették. Később akkor volt rá szükség, amikor Alf sétált vagy futott, vagy éppenséggel állnia kellett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában