Édesség

2022.08.07. 16:10

Negyven éve nyaljuk a fagylaltot az egri Lajosvárosban

Olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy a héten éppen 40 éves a lajosvárosiak kedvelt fagyizója, a Nádor. Nádor Andrásné szerint a finomságot maguk készítik, és sokan esküsznek a hagyományos ízekre, mint a karamell például.

P. E.

Nádor Andrásné elárulta, a fiuk készíti a fagyikat

Forrás: heol.hu

"Vasárnap délután egy igazi fagylalt jól esik" - énekelte Zorán. Nekünk sem volt jobb ötletünk, leballagtunk a Nádor fagyizóba, s vettünk két gombócot. 

Éppen negyven éve nyitottak a lajosvárosi templom kertjének tőszomszédságában, akkor támadt a férjének az ötlete, hogy legyen egy cukrászdájuk. Kezdetben süteményeket is árultak, majd a fagylaltnál maradtak, amit hagyományosan maguk készítenek, mesélte Nádor Andrásné Katalin. 

Ez a kitartás igazán ritka manapság, s kellett hozzá egy olyan, félévszázadosnál hosszabb házasság is, mint az övék. Igaz, mára már a fiuk vette át a stafétát. 

A törzsvevők közül sokan már az unokáikat hozzák ide. Megtudtuk, a hagyományos ízekre esküsznek sokan, mint például a karamell vagy a citrom, de a rumosdió is szép emlékeket idéz. Az előbb is volt valaki, aki az őszibarackot fedezte fel örömmel. Ők valódi őszibarackból csinálják ezt a fagyit, árulta el Katalin.  A gyerekek sem csalódnak persze, ha nutellafagyira vágynak, megkaphatják azt is tölcsérbe mérve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában