Késelés

2022.08.10. 09:39

Tízszer szúrta meg konyhakéssel az élettársát egy nő Istenmezején

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy negyven éves nő ellen, aki Istenmezején konyhakéssel szúrta meg többször az élettársát.

Sz. Z.

Illuszstráció

Forrás: Shutterstock

Az élet elleni bűncselekmény kísérlete miatt indult büntetőeljárásban a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat egy 40 éves nővel szemben. A vádindítványról a megyei főügyészség tájékoztatta szerdán a portálunkat.

A vád arról szól, hogy a vádlott idén január 6-ára virradóan az istenmezejei lakásukban szórakozott az élettársával, a nevelt fiával és az unokatestvérével. A mulatozáson hajnalra valamennyien ittas állapotba kerültek. Feltehetően ennek lett az a következménye, hogy a vendéglátó pár tagjai összeszólalkoztak, majd dulakodni kezdtek egymással.

Ekkor a nevelt fiú közéjük állt azzal a szándékkal, hogy szétválassza őket. Ám az apja megütötte, majd fellökte az őt békíteni igyekvő gyermekét. Erre az asszony magához vett egy tíz centiméteres pengéjű konyhakést, és azzal esett neki a párjának. A hölgy kaszáló mozdulatokat tett a szúró-vágó eszközzel, amellyel kis-közepes erővel tízszer szúrta meg a sértettet a felkarján és a mellkasán.

A döfések nyomán a penge kétszer behatolt a bűntény áldozatának a mellüregébe, ahol egyszer a tüdőt, másodjára pedig a verőeret érte. A bűntény következtében a sebesült férfi több mint két liter vért veszített addig, amíg kórházba került. Az egészségügyi intézményben csak a korszerű és szakszerű orvosi ellátás tudta megmenteni az életét, azonnali műtéti ellátás nélkül bizonyosan elhalálozott volna. A perlekedés során a verekedők egyéb, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is szenvedtek, de ezek miatt egyikük sem élt magánindítvánnyal a bántalmazó rokonával szemben.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a késelő asszonyt. A Büntető Törvénykönyv 10. szakaszának rendelkezése értelmében a kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni. Ezt is figyelembe véve a főügyészség – a cselekmény elkövetési körülményeinek gondos mérlegelése után – arra tett mértékes indítványt a vádiratában, hogy a bíróság négy év börtön fokozatú szabadságvesztés-büntetést és ugyanennyi időtartamú közügyektől eltiltást szabjon ki a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben akkor, ha az előkészítő ülésen bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában