Időközi választás után

2022.08.15. 15:17

A rendrakás hónapjai következnek a választás után Horton

A falu képviselő-testülete is alaposan felfrissült, ketten jutottak csak be a régi grémiumból.

HEOL

Rendben lezajlott a horti időközi választás vasárnap

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Horton a vasárnapi időközi választáson a résztvevők 34,8 százaléka, vagyis 1054 szavazó járult az urnákhoz. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a polgármester-választással kapcsolatban 27-en érvénytelenül voksoltak, míg a képviselőkre leadott szavazatok közül 14 bizonyult érvénytelennek.
Az új településvezető, Magyar Norbert 381 szavazatot, míg az eddigi polgármester, Juhász László 376 szavazatot kapott, ő egyébként képviselőnek is indult, itt 242 szavazatot szerzett, így sem polgármesternek, sem képviselőnek nem választották meg. Rajtuk kívül Molnár Ferenc 206-ot és Szalkai-Plavecz Ilona 63 voksot gyűjtött be a polgármesteri székért folytatott május óta tartó küzdelem során.

Magyar Norbert új polgármester megválasztása mellett a lakosok 21 jelölt közül választhatták ki az új horti képviselőket, akik közül Nosza László 513 szavazattal, Kerek Ádám 463 szavazattal, Simon Csaba 382 szavazattal, Csukáné Durkó Hajnalka 381 szavazattal, Tóvaj Viktor 376 szavazattal és Kasza Roland 343 szavazattal váltak tagjaivá az új képviselő-testületnek. Közülük csak Simon Csaba és Kasza Roland volt a tagja az előző testületnek, így gyökeresen átalakult a település irányítása. Némethné Keresztes Katalin jegyző arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a nap folyamán a voksolás rendben zajlott, semmilyen váratlan helyzettel nem kellett szembenézniük a négy szavazókörben.

Vasárnap, a választás estéjén Magyar Norbert megköszönte a szavazatokat a választóinak.

– Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást, aki elment választani. Nagyon nagy feladat áll előttem és az új képviselő-testület előtt, igyekszünk mindenben helyt állni. Minden horti polgármestere szeretnék lenni, s tisztában kell azzal lennünk, hogy a munka java most kezdődik. Köszönöm a feleségemnek és édesanyámnak, hogy mindenben mellettem álltak – mondta el Magyar Norbert újonnan megválasztott polgármester a heol.hu portálnak.

Horton a voksolást azért tűzték ki, mert az előző testület május 12-én feloszlatta magát azt követően, hogy távozott a falu korábbi jegyzője, aki kényes ügyeket tárt fel. A május 12-i önfeloszlatás előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az önkormányzat gazdálkodását is elkezdte vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában