Rendőrség

2022.08.16. 10:33

Ittasan kocsikázott Egerben a nő, akit korábban eltitottak a vezetéstől

A korábban a járművezetéstől eltiltott sofőr autóját kivonták a forgalomból, a kocsin a rendszáma sem volt rajta.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt 24 órában három anyagi káros közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába – tájékoztatta portálunkat kedden Szabó Boglárka megyei rendőrségi sajtóreferens.  

Eger belterületén a járőrök augusztus 15-én 21 óra 13 perckor ellenőriztek egy egri lakost, akiről kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt vezette gépjárművét. A 20 éves férfit előállították az Egri Rendőrkapitányságra, ahol eljárás indult vele szemben. Továbbá az este folyamán Egerben, a Mátyás király úton is megállítottak egy hatósági jelzés nélkül közlekedő személyautót. Az intézkedéskor derült ki, hogy a járművet kivonták a forgalomból. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott, továbbá az egri nő eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért ellene eljárás indult.

A rendőrök további két ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek.

Szabó Boglárka arra is felhívta a figyelmet, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű alkohol fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A rendőrök figyelmeztetnek arra is, hogy ha valakit akár szabálysértési eljárásban, akár büntetőeljárásban jogerősen járművezetéstől eltiltásra ítéltek, azonban az eltiltás hatálya alatt mégis járművet vezet, bűncselekményt követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában