Tűz

2022.08.16. 21:45

Óriási a baj Átányban: 50 hektárnyi természetvédelmi terület égett le

Ősgyep és nádas égett, két település tűzoltói oltották.

HEOL/MTI

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ősgyep, száraz fű és nádas kapott lángra körülbelül 50 hektáron az Átány és Kömlő között elterülő természetvédelmi területen kedden délután – közölte a katasztrófavédelem. A lángokat a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és rézsűoltóval oltották el.

Az MTI információi szerint ősgyep és nádas égett legalább ötven hektárnyi természetvédelmi területen, Átány közelében – közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel. Hevesi Katalin, tűzoltó alezredes elmondta: az eddig tisztázatlan okból keletkezett lángokat csaknem 4 óra alatt oltották el a természetvédelmi őrszolgálat munkatársainak segítségével. Jelezte, hogy Tarnalelesz határában pedig száraz fű és aljnövényzet kapott lángra, a viharos szél nehezítette az oltást. Lakott területet egyik tűzeset sem veszélyeztetett – mondta a helyettes szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában