Labdarúgás

2022.09.24. 19:20

A lipcsei csodáért 22 órát utaztak az egerszólátiak, de megérte!

A helyszínen 39 513 néző látta a Németország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést (0–1). A Szalai Ádám parádés góljával zárult magyar sikernek megyénkbeli szemtanúi is voltak. A Red Bull Arénáig oda-vissza 22 órát utaztak a mieink. Nem kérdés: megérte!

Bódi Csaba

Az egerszóláti Prokaj Ádám (balra), az ostorosi Linkecs Ádám, az ugyancsak szóláti Prokaj Krisztián és a besenyőtelki Molnár Attila József a Richard Wagner téren

Forrás: beküldött fotó

– A tévé előtt ülve is felemelő érzést jelentett megélni a győztes meccset, hát még a helyszínen. Mi maradt meg önökben leginkább a pénteki esti győzelemből?
– Már a mérkőzés előtti gyülekezőn is remek volt a hangulat a Richard Wagner téren, több német járókelő is fényképet készített velünk – mondta Prokaj Krisztián, aki az Egerszóláti SK II. megyei III-as csapatának további három tagjával, Prokaj Ádámmal, Linkecs Ádámmal és Molnár Attila Józseffel autózott el a lipcsei NL-összecsapásra. – A német hatóságok meglepődve tapasztalták, hogy a számunkra üzembe helyezett ingyenes buszokat nem vettük igénybe, helyette rendőri kísérettel gyalogosan, énekelve közelítettük meg a stadiont. Ez megalapozta az esti hangulatot. Meglepő volt, hogy a hazaiak igazi szurkolótábor nélkül játszottak, mi pedig szinte megállás nélkül drukkoltunk, felülmúlva a német tapsikolást, ami olaj volt a tűzre. Nagyon jó hangulat uralkodott.
 

Az RB Arénába jó hangulatba érkeztek Prokaj Krisztiánék
 

– Sok meccsen megfordultak nézőként. Akadt-e más, eltérő, amit csak először, most tapasztaltak az RB Arénában?
– Többünknek ez volt az első idegenbeli szurkolása. A hazai válogatott meccseken nem lehet panasz a hangulatra, de arra nem számítottam, hogy vendégségben is ilyen hangulatot tudunk teremteni mi, magyarok. Persze sokat segített, hogy sok hazai szektorban is magyar szurkolók foglaltak helyet, valamint lengyel testvéreink is szép számmal eljöttek – szintén a hazai helyekre. 

 

– Mennyire voltak csalódottak a németek a vereség miatt?
– Látszott a csalódottság, nagyon hamar kiürült a stadion, kivéve persze a magyar helyeket, mert Szalai Ádám visszavezényelte a csapatot az öltözőből még egy közös Himnuszra. Pozitív élmény volt, hogy még az este folyamán és szombat reggel is elismerően gratuláltak a német civilek a hotelben és az utcán.
– Ezek után nem is kérdés, hogy visszatérnének-e újra a kelet-német városba...

– Mindenképp! Az RB Leipzig színeiben futballozó Gulácsi, Orbán, Szoboszlai triónak jó helye van a gyönyörű, modern RB Arénában. Szeretnénk benézni a válogatott szünet utáni első néhány pillanatban a lipcsei öltözőbe, amikor a magyar játékosok visszatérnek a klubjukhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában