Labdarúgás

2022.09.26. 18:17

Az NB I-es egri gólkirály és az ESE kapitánya ezt várja az olaszok ellen

Az egri származású Bajzát Péter és az Eger SE NB III-as csapatának ugyancsak NB I-es múlttal rendelkező kapitánya, Hegedűs Dávid így látta a németek elleni NL-győzelmet (1–0) és ezt várja a hétfő esti (20.45 ó) olaszokkal szembeni összecsapástól.

Bódi Csaba

Bajzát Péter szerint az újabb meglepetés benne van a mai meccsben

Forrás: Földi Imre/Nemzeti Sport

A megyeszékhelyen nevelkedett, a Győri ETO FC színeiben kétszer (2006/07, 2008/09) NB I-es gólkirályi címet szerzett Bajzát Péter a lipcsei meccs kapcsán elismerősen szólt a mieinkről.

– Látszott, hogy taktikailag rendkívül felkészültek voltak a fiúk. Nagyon akart a csapat, a játékosok kiadták magukból a százszázaléákot, Szalai gólja pedig tényleg klasszis mozdulat volt, főleg úgy, hogy három pontot ért. 

A 41 éves hajdani támadót arról is kérdeztük, hogyan látja az Olaszország elleni ma esti Nemzetek Ligája-meccs esélyeit.

– Amennyiben ugyanolyan taktikusan és elszántak futballozik a magyar csapat, mint tette azt pénteken, akkor megint nagy meglepetést okozhat a csapat – vetítette előre Bajzát Péter.

Hegedűs Dávid (jobbra) bízik a magyar csapatban
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az NB III-as Eger SE csapatkapitánya, Hegedűs Dávid külön kitért válogatottbeli jó ismerősére.

– Az elmúlt válogatott meccseket tekintve bíztam benne, hogy eredményesek lehetnek Lipcsében a mieink, és már az ikszet is nagy sikernek tartottam volna. Azonban így, hogy győzelem lett a vége,  ráadásul Szalai Ádám, góljával, azt gondolom, az előzményeket tekintve, ezt megírni sem lehetett volna jobban. Marco Rossi munkássága nálam 10/10-es mutató. A szövetségi kapitány, tökéletesen megtalálta a magyar csapathoz illő, megfelelő taktikát, a játékosok pedig ezt maximálisan véghez viszik. 

Noha nem kezdőjátékos, de Ádám Martin sikereinek is örülök.

Az élvonalbeli múlttal büszkélkedő 37 esztendős védő nem szeret jóslásokba bocsátkozni, ám...

– Csak abban bízom, hogy a válogatott viszi tovább ezt a játékot – emelte ki Hegedűs Dávid.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában