Emberölés kísérlete

2022.10.01. 19:54

Mellkason szúrta az élettársát a várandós nő Heves megyében, a bíróság előtt felel a tettéért

Befejezte a bizonyítást az Egri Törvényszék abban a büntetőperben, amelyben emberölés bűntettének kísérletével vádolják azt a nőt, aki tavaly nyáron – italozás közben – mellkason szúrta élettársát. Az ügyben a napokban tartottak tárgyalást az Egri Törvényszéken.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– A folyamatban lévő büntetőeljárásban szeptember 27-én tartottak tárgyalást, a bizonyítási eljárást befejezték. A bíróság a tárgyalást elnapolta, az új tárgyalást november 3-ára tűzte ki – mondta el kérdésünkre portálunknak Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

A Heves Megyei Főügyészség vádirata szerint R. D. M. élettársi kapcsolatban élt a sértettel, a vádbeli cselekmény idején közös gyermekükkel volt terhes. A viszonyuk nem volt feszültségtől mentes. A bűncselekmény elkövetését megelőzően néhány nappal az asszony olyan kijelentést is tett, hogy le fogja szúrni a párját.

A fenyegetőzésből aztán 2019. augusztus 17-ére virradó éjjel valóság lett: előző estétől a vádlott és a sértett egy baráti párral négyesben szórakoztak, italoztak. Hajnali egy óra körül a nő és az – addigra erősen leittasoodott – sértett között ismét féltékenységi vita bontakozott ki. A szóváltás hevében a férfi egy alkalommal tenyérrel arcon vágta a vádlottat. 

Az összetüzést követően a megütött nő kiment a konyhába, magához vett egy hat centiméteres pengéjű kést, és amikor visszaért, a szúróeszközt jobb kezében, mellmagasságban, heggyel előre tartva a szobaajtóban állt meg.  Ezután a vádlott és a sértett nagy lendülettel egymás irányába indultak, majd összeütköztek. Az összecsapás során a terhelt spárját oly módon szúrta meg, hogy a kés hegye a férfi mellkasába hatolt. 

Szakértői véleményre alapozva a vádirat azt állítja, hogy a sérülés közvetlen életveszéllyel járt, melyet az időben alkalmazott műtéti  beavatkozás hárított el. Annak hiányában a férfi elhalálozott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában