Zenei világnap

2022.10.02. 06:55

Verdi művei és magyar operettek hangzottak el a gyöngyösi operagálán + fotók

Az ingyenes operaesten jótékonykodásra is lehetőségük volt a nézőknek.

Szabó István

Minden igényt kielégített a szombat esti előadás

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombat este ismét operagálával ünnepelte Gyöngyös a zene világnapját. A Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban szokás szerint hatalmas érdelődés kísérte a koncertet, amelyet a Gyöngyös Város Barátainak Köre és a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. rendezésében, a Magyar Művészeti Akadémia és Gyöngyös város támogatásával, valamint Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes művészeti vezetésével tatottak. Az idei gálán fellépett Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Liszt Ferenc-díjas kiváló és érdemes művész, Bakonyi Anikó, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szilágyi Szilvia operaénekes, Klein Ottokár operaénekes, Domoszlai Sándor magánénekes, valamint Koczka Tamás operaénekes.
A gálán, a hagyományoknak megfelelően, az Egri Szimfonikus Zenekar kísérte a művészeket Szabó Sipos Máté karmester vezetésével. A műsor első részében a fellépők részleteket énekeltek Verdi két művéből, A trubadúrból és a Rigolettóból. Ezután a művészek válogatást adtak elő népszerű magyar operettekből. Az estre a belépés ingyenes volt.

A rendezvény páratlan művészeti értéke mellett a pártoló segítségnyújtásra is lehetőséget adott a közönségnek. Az operagála helyszínén a vendégek adományaikkal segíthették a Gyöngyös kulturális életében meghatározó szerepet betöltő civil egyesület, a Pro Civitate-díjas Gyöngyös Város Barátainak Köre munkáját. A megalakulásának huszadik évfordulóját a következő esztendőben ünneplő egyesület az adományból jövőre egy almanach kiadását tervezi.

Az elmúlt évek során hagyományossá vált operagála célja a klasszikus zene népszerűsítése, és annak eljuttatása a társadalom széles rétegei számára. A rendezvény évről évre bemutatja a mátraaljai közönségnek hazánk világ- és európai hírű operaénekeseit. A Gyöngyösről elszármazott művészek is rendre megörvendeztetik a hallgatóságot egy-egy nagyszerű előadással. Tradicionális fellépői a gáláknak a város klasszikus zenei tehetségei, valamint híres énekkarok.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában