Film

2022.12.05. 07:13

Megelevenedik Batu kán kora Szilvásváradon: Christopher Lambert itt forgat kalandfilmet

A film IV. Béla és Batu kán korában játszódik.

HEOL

A képviselő meglátogatta a forgatás helyszínét

Forrás: Horváth László/Facebook

- Angol - ausztrál - mongol - magyar szuperprodukció, nemzetközi filmsztárokkal, többek között Christopher Lambert, Eric Roberts szereplésével, és Michael Ironside narrálásával, hihetetlen díszletek, korhű kosztümök: térségünk is otthont ad az “1242 - A Nyugat kapujában” című történelmi kalandfilm forgatásának, mely IV. Béla és Batu kán korát varázsolja a filmvászonra - írta közösségi oldalán Horváth László, Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője.

- A térségünk lenyűgöző látványát világszerte megismertető képkockákra méltán leszünk majd büszkék a moziban, de emellett egy ilyen, heteken át zajló, grandiózus filmforgatás a környék települései számára már most is sikertörténet: a nemzetközi forgatócsoport többszáz vendégéjszakát tölt itt, helyi szolgáltatások sorát veszi igénybe! Büszkék lehetünk arra, hogy egy világszínvonalú produkciónak is képesek vagyunk méltó otthont adni! - tette hozzá a politikus.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában